CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Ο Νόρις πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του μέσα στο σπίτι του Φερστάπεν!

Μία πολύ σημαντική νίκη στη Formula 1 σφράγισε στην Ολλανδία ο Λάντο Νόρις, παρά το γεγονός πως βρέθηκε στην εκκίνηση πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος στην… έδρα του συμβιβάστηκε στη δεύτερη θέση. Εξαιρετική ήταν η στρατηγική της Ferrari με τον Σαρλ Λεκλέρ να τερματίζει τρίτος και να ανεβαίνει στο πόντιουμ.


Μεγάλη νίκη του Νόρις στην έδρα του Φερστάπεν στη Formula 1

Ονειρική ήταν η εκκίνηση του Grand Prix στην Ολλανδία για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είδε τον Νόρις να χάνει τη πρώτη θέση από πολύ νωρίς και το εκμεταλλεύτηκε, ξεσηκώνοντας από τον πρώτο κιόλας γύρο τον κόσμο που βρισκόταν στη πίστα για να τον υποστηρίξει.

Η συνέχεια δεν ήταν όμως αυτή που περίμενει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, βλέποντας τον πιλότο της McLaren να τον προσπερνάει σαν… σταματημένο στη στροφή, δείχνοντας πως δεν είχε τρόπο να αντιδράσει, με το DRS βέβαια να παίζει κι εκείνο το ρόλο του.

Τα πράγματα από εκεί και μετά έγιναν εύκολα για τον Νόρις, ο οποίος είδε κενό μπροστά του και δεν κοίταξε ξανά πίσω του, φτάνοντας 3 γύρους πριν το φινάλε μάλιστα τη διαφορά στα 19 δευτερόλεπτα από τον Ολλανδό και εξασφάλισε τη νίκη του.


— McLaren (@McLarenF1) August 25, 2024

Η κατάταξη αυτή ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει η McLaren, η οποία κατάφερε με τη πρώτη και τη τέταρτη θέση να μειώσει ακόμη περισσότερη τη διαφορά από τη Red Bull στη μεγάλη μάχη που υπάρχει στους κατασκευαστές.

Εξαιρετική εικόνα από τη Ferrari που έστειλε τον Λεκλέρ στη τρίτη θέση

Σε αντίθεση με την πολύ κακή κατάσταση που έδειξε ότι βρισκόταν στις κατατακτήριες δοκιμές το μονοθέσιο της Ferrari στον αγώνα ήταν όλα διαφορετικά. Ο Σαρλ Λεκλέρ από την αρχή πήγαινε με το ρυθμό του Φερστάπεν που έκανε τους πιο γρήγορους γύρους στη πίστα.

Και ο ομόσταβλος του στη Scuderia έκανε εξαιρετικό αγώνα, καθώς μετά την 10η θέση που εκκίνησε τελικά κατάφερε να τερματίσε στην πέμπτη κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη από τους Πέρεζ και Ράσελ που τον καταδίωκαν στο τέλος του αγώνα.

Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον και περνούσε τον έναν οδηγό μετά τον άλλον από την 11η θέση, η στρατηγική της Mercedes δεν τον ευνόησε με τα pit stop και παρά το γεγονός πως είχε και τον ταχύτερο γύρο κάποια στιγμή, συμβιβάστηκε με την όγδοη θέση.

Απίστευτη εμφάνιση έκανε για λογαριασμό της Alpine o Γκασλί που βρέθηκε 15 γύρους πριν το φινάλε στην ένατη θέση, προσπερνώντας τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και κατάφερε να δώσει βαθμούς στην ομάδα του, διατηρώντας ουσιαστικά τη θέση που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές.

Related Articles

Ο Χάμιλτον επέλεξε τον διάδοχό του, θα τον ακούσει όμως η Mercedes;

Bury

F1: Υποχρεωτικές άδειες και στη Williams

cars

F1: Η αναπάντεχη σεζόν

Hamilton hopes upgrades will help Mercedes in Austin

cars

Ο όρος που μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο Red Bull-Verstappen

cars

James Key arrival “refreshing” as Alfa Romeo F1 must make “big step” in 2024

cars

Η Stake F1 είναι εδώ και θέλει να αφήσει εποχή

cars

F1 GP Ίμολα: Pole Position #99 για τον Hamilton!

cars

Ντεμπούτο για το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας “F1” του Μπραντ Πιτ (video)

cars