CARSNEWS
F1 & RACES

Η Stake F1 είναι εδώ και θέλει να αφήσει εποχή

Η ομάδα της Sauber θα πάρει φέτος την ονομασία Stake F1 και παρουσίασε το μονοθέσιο, την C44, με το οποίο θα πάρει μέρος στη Formula 1.

Οι παρουσιάσεις νέων μονοθεσίων της Formula 1 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της Williams Racing, σειρά είχε η Stake F1 Team, η οποία μας έδειξε το φετινό της μονοθέσιο.

Ονομάζεται C44 και παρουσιάστηκε σε μία εντυπωσιακή τελετή με παρόντες τους οδηγούς της, Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου. Η νέα ταυτότητα της ομάδας έφερε και νέα χρώματα στο μονοθέσιο.

Stake F1

Το «λαχανί» πράσινο βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του και θυμίζει έντονα το χρώμα του ήρωα των κόμικς «Green Lantern». Tο υπόλοιπο μέρος έχει μείνει γυμνό ανθρακόνημα, κάτι το οποίο συμβαίνει για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Έτσι, η Formula 1 απέκτησε δεύτερη ομάδα του grid που έχει απόχρωση πράσινου μετά την Aston Martin.

Οι ομάδες συνηθίζουν στις παρουσιάσεις τους να κρύβουν λεπτομέρειες των μονοθεσίων τους και η Stake F1 φαίνεται πως συνέχισε την παράδοση αυτή. Τόσο στην εκδήλωση όσο και στις ψηφιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε, είναι εμφανές πως πρόκειται για ένα showcar και το πραγματικό μονοθέσιο θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Αυτό αν θα γίνει σε κάποιο shakedown ή στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν στις 21-23 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν, είναι άγνωστο.

Stake F1

Για το 2024 η ομάδα έχει αποκαλύψει πως θα αλλάξει φιλοσοφία σχεδιασμού ώστε να βρει περισσότερη απόδοση και να επανέλθει στα επίπεδα του 2022. Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε με την ονομασία Alfa Romeo και τερμάτισε στην 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1.

Η φετινή σεζόν είναι αρκετά σημαντική για την ομάδα, η οποία θέλει να θέσει βάσεις για το 2026 όταν θα μετονομαστεί σε Audi Sport.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 ξεκινά με το Grand Prix Μπαχρέιν το τριήμερο 29 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου.

The C44, Unleashed 💚🖤 pic.twitter.com/On1VpWLVmx

— Stake F1 Team (@stakef1team) February 5, 2024

Περισσότερα σε λίγο…

Φωτογραφίες: Sauber media

Related Articles

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

cars

To Grand Prix Σιγκαπούρης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

Tsunoda jokes AlphaTauri need ‘three seats’ in 2024

cars

F1: Πράσινο φως για τους αγώνες σπριντ μέσα στο 2021!

cars

Formula 1: Αυτή είναι η νέα Alpine A525 (video)

cars

Κυριακή του Πάσχα με Grand Prix στην Πορτογαλία

cars

Το μεγάλος λάθος του Michael Schumacher

cars

Lawson thrilled but ‘unfulfilled’ with his F1 debut

cars

MotoGP Test: Πετάνε οι Ευρωπαίοι, ανησυχούν οι Ιάπωνες (vid)

cars