CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Έτσι είναι τα νέα μονοθέσια για το 2026 (pics, video)

Videos που αξίζει να δείτε

Γνωστοί οι νέοι κανονισμοί της Formula 1 για το 2026, μικρότερα μονοθέσια, ενεργή αεροδυναμική, βιωσιμότητα και ασφάλεια των οδηγών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του χώρου.


Στην παρουσιάση της FIA γνωστοποιήθηκαν οι νέοι κανονισμοί της Formula 1, οι οποίοι θα έχουν ισχύ από τη σεζόν 2026 και έπειτα. Ουσιαστικά οι αλλαγές αφορούν ευέλικτα και ελαφρύτερα μονοθέσια, την ενεργή αεροδυναμική με πρωταρχικό στόχο τις καλύτερες επιδόσεις, αλλά και φυσικά την ασφάλεια όλων των ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Παράλληλα οι καινούργιοι κανονισμού εστιάζουν και στο αποτύπωμα του σπορ στο περιβάλλον με υβριδικούς κινητήρες και ανανεώσιμα καύσιμα.

Οι αλλαγές των τελευταίων χρόνων στη Formula 1 έχουν ως στόχο τον ανταγωνισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την καινοτομία, αλλά κυρίως την ασφάλεια για την αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων.

Τα 6 σημεία – κλειδιά των νέων κανονισμών

  • Η ευελιξία των μονοθέσιων στις πίστες της Formula 1, τα οποία θα ελαφρύνουν κατά 30 κιλά. Στόχος ο ανταγωνισμός εντός της πίστας μεταξύ των 20 οδηγών και η «μάχη» στα προσπεράσματα.
  • Η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, η μονάδα ισχύος θα σχεδιαστεί εκ νέου. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης των μονοθέσιων θα αποδίδουν το ίδιο με ηλεκτροκινητήρα. Το σπορ θα γίνει πιο φιλικό προς τον πλανήτη, καθώς θα χρησιμοποιηθούν καύσιμα από 100% βιώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Η ενεργή αεροδυναμική με κινητές πτέρυγες στο μπροστινό και πίσω μέρος του μονοθέσιου.
  • Η ασφάλεια με καινοτόμες τεχνολογίες αλλά κυρίως η προστασία όλων όσων συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς καμία εξαίρεση.
  • Η αντικατάσταση του DRS με ένα νέο σύστημα, το οποίο παρέχει την «έκρηξη» της σύντομης διάρκειας ισχύος από την μπαταρία του μονοθέσιου που θα βρίσκεται εντός ένος δεύτερόλεπτου από το προπορευόμενο.
  • Τα μέτρα για τον έλεγχο του κόστους, προκειμένου να παραμένει το σπορ ανταγωνιστικό και οι φίλαθλοι να διατηρούν το ενδιαφέρον τους. Οι ομάδες δεν μπορούν να ξοδεύουν υπερβολικά ποσά για να κατασκευάσουν το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.


Related Articles

Θεσσαλονίκη: «Φωτιά» στη Νέα Παραλία βάζει το μονοθέσιο της Formula 1 (VIDEO)

cars

F1: Αυτά είναι τα 10 νέα μονοθέσια του 2024

cars

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

cars

F1: Η απάντηση της FIA στις 7 ομάδες!

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

The best social media from Austin

cars

Bugatti: «Ταχύτερη από Formula 1 η Bolide»

Bury

RacingNews365’s view on F1’s proposed new points system

Bury

The salvation story behind Benetton’s emergence as an F1 team

cars