Alonso και Stroll

Ενώ αναμένουμε τη νέα αγωνιστική σεζόν στη Formula 1, είναι η κατάλληλη στιγμή για πλήρη αντιπαραβολή όσων έκαναν οι οδηγοί κάθε ομάδας στο πρωτάθλημα του 2023.

Τσεκάρουμε αριθμούς και πεπραγμένα σε κάθε ομάδα. Ξεκινήσαμε από τη Haas F1, συνεχίσαμε με τις Alfa Romeo F1 και Scuderia AlphaTauri και τώρα, τη Williams F1 και την Alpine F1, ήρθε η σειρά για την Aston Martin.

-

Η βρετανική ήταν η μία από τις τρεις στις οποίες είχαμε ξεκάθαρο νικητή στον «εμφύλιο». Συγκεκριμένα, ο Fernando Alonso τερμάτισε ψηλότερα 18 φορές, o Lance Stroll μόλις 3, ενώ υπήρχε και ένας αγώνας όπου κανένας εκ των δύο δεν κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό (Μεξικό).

Στις κατατακτήριες δοκιμές το σκορ ήταν ακόμα υψηλότερο, στο 19-3 υπέρ του Ισπανού που κατέκτησε πολύ περισσότερους βαθμούς από τον ομόσταβλό του (206 έναντι 74). Αυτό έγινε γιατί ανέβηκε στο βάθρο 8 φορές, ενώ ο Stroll καμία. Τα καλύτερα πλασαρίσματά τους ήταν στη 2η και την 4η θέση αντίστοιχα.

-

Όσο για τις καλύτερες θέσεις τους στο grid, πάλι είχαμε το ίδιο αφεντικό – στην δεύτερη θέση ενώ ο Καναδός έφτασε μέχρι την τρίτη.

Όσο για τις εγκαταλείψεις, το σκορ ήταν 2-4, με τον Stroll να είναι μόνο σε αυτή, την αρνητική κατηγορία, ψηλότερα.

Alonso-Stroll θα είναι δίδυμο στην Aston Martin και φέτος.