CARSNEWS
AUTONEWS

Genesis Electrified G80. Το πρώτο ηλεκτρικό της Genesis.

Η Genesis κάνει τα πρώτα της βήματα στην ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας το Electrified G80 στην έκθεση της Σαγκάη. Ένα μοντέλο που προφανώς βασίζεται στο standard G80 που έκανε την πρεμιέρα του πριν από 12 μήνες και αποτελεί μέρος της επιθετικής στρατηγικής της Genesis στην σημαντική αγορά της Κίνας, χωρίς να αποκλείεται το λανσάρισμα του και στην ευρωπαϊκή αγορά όταν η κορεατική εταιρία κάνει την είσοδο της και στην δική μας ήπειρο.

Ενώ όμως άλλοι κατασκευαστές εστιάζουν στα τεράστια νούμερα και στο στοιχείο του εντυπωσιασμού, η Genesis ποντάρει στην άνεση, την ποιότητα κύλισης και την ευκολία οδήγησης – σε μία συνολική εμπειρία που η ίδια η μάρκα πιστεύει ότι υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού. Έτσι, προσφέρει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και αθροιστική ισχύ της τάξης των 370 ίππων με 700 Nm ροπής οι οποίοι αρκούν για την επιτάχυνση του αμαξώματος στα 100 km/h από στάση σε (οριακά) λιγότερα από 5.0 δευτερόλεπτα. Το σύστημα τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία αγνώστων χαρακτηριστικών που παρέχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων στο αρκετά επιεικές NEDC πρότυπο. Καθώς το Electrified G80 χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική 800V με το Hyundai Ioniq 5 και το Kia EV6, η φόρτιση των μπαταριών από το 10, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας τους δεν απαιτεί περισσότερα από 22 λεπτά ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα αντιστροφής της ροής χάρη στην τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) ώστε να τροφοδοτείται με 3.6 kW το σπίτι, αν αυτό είναι κάτι που απαιτείται.

Σχεδιαστικά, το ηλεκτρικό G80 δεν διαφέρει σημαντικά από την βενζινοκίνητη έκδοση. Φυσικά, οι μειωμένες ανάγκες για ψύξη έφεραν μία πιο “κλειστή” γρίλια στο εμπρός μέρος, ο πίσω προφυλακτήρας ανασχεδιάστηκε καθώς πλέον δεν φιλοξενεί τις απολήξεις της εξάτμισης, στην οροφή υπάρχουν φωτοβολταϊκά που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην βελτιστοποίηση της εμβέλειας ενώ και οι ζάντες ελαφρού κράματος απέκτησαν ένα πιο… αεροδυναμικό design. Στο εσωτερικό δε, η Genesis εστιάζει στην βιωσιμότητα χρησιμοποιώντας φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά ενώ το υπόλοιπο design δεν έχει αλλάξει δραστικά από το standard μοντέλο.

The post Genesis Electrified G80. Το πρώτο ηλεκτρικό της Genesis. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW αποχαιρετά τον quad-turbo πετρελαιοκινητήρα της!

cars

«Μας λένε τρομοκράτες, μας λένε βίαιους» – Το Κολούμπια αναβάλλει την απομάκρυνση των φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

cars

Τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν τιρκουάζ φλας

cars

Φυσικές λύσεις για πιο δυνατά μαλλιά

cars

Νέο Skoda Kamiq. Έρχεται με πέντε αστέρια

cars

Honda SH150i 2020. Eργαλείο αστικών μετακινήσεων

cars

Η BMW επιβεβαιώνει την M3 Touring για το 2022!

cars

Mazda3 TCR. Με 350 άλογα και στιλ…

cars

14χρονος κυκλοφορούσε στην Καλλιθέα με μαχαίρι μήκους 22,5 εκατοστών

cars