CARSNEWS
AUTONEWS

Το OnlyFans στο «μικροσκόπιο» των βρετανικών αρχών – Έρευνα για πρόσβαση ανηλίκων σε πορνό

Ο γνωστός ιστότοπος φιλοξενίας σεξουαλικού περιεχομένου OnlyFans, βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας από τη ρυθμιστική αρχή πολυμέσων της Βρετανίας, Ofcom, καθώς κατηγορείται ότι δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα αποτροπής πρόσβασης ανήλικων παιδιών σε πορνογραφία.

Στην ανακοίνωσή της, η Ofcom αναφέρει ότι η πλατφόρμα δεν είχε εφαρμόσει επαρκώς μεθόδους για τον έλεγχο της ηλικίας των χρηστών προκειμένου να αποτρέψει την πρόσβαση σε «περιορισμένο υλικό», συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας από άτομα κάτω των 18 ετών.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η έρευνά της θα αξιολογήσει επίσης εάν το OnlyFans απέτυχε να παράσχει πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες ως απάντηση στα αιτήματα της ρυθμιστικής αρχής.

Σύμφωνα με το Reuters, το OnlyFans υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα και επέμεινε ότι «συνεργάζεται στενά» με την Ofcom για να «εφαρμόσει και να αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο BBC ότι ο ιστότοπος αντιμετώπισε «πρόβλημα διαμόρφωσης κωδικοποίησης», το οποίο είχε επηρεάσει ορισμένα «όρια ηλικίας». Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτά τα κατώτατα όρια τίθενται πάντα πάνω από 18. «Το OnlyFans ανακάλυψε το σφάλμα και τροποποίησε προληπτικά την αναφορά στο Ofcom», πρόσθεσε.

Η Ofcom είναι ρυθμιστική αρχή πολυμέσων του Ηνωμένου Βασιλείου που επιβλέπει πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το OnlyFans, Twitch, TikTok, Snapchat και Vimeo από τον Νοέμβριο του 2020.

Παρακολουθεί τη συμμόρφωσή τους με τους εθνικούς νόμους και κανονισμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η λήψη μέτρων για την αποτροπή της πρόσβασης των παιδιών σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική, διανοητική ή ηθική τους ανάπτυξη.

Related Articles

Η Cupra θέλει κι άλλο ηλεκτρικό μοντέλο, μικρότερο του El Born.

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW M8 Gran Coupe!

cars

Πάνω από 8.500 δικαιούχοι έκαναν διακοπές τον Απρίλιο με voucher κοινωνικού τουρισμού

cars

Αudi Q4 e-tron & Q4 Sportback e-tron. Αποκαλύφθηκαν

cars

Survivor: Αυτές είναι και επίσημα οι δυο νέες ομάδας, οι Μπλε και οι Κόκκινοι

cars

Νέο Mini Countryman. Ανανεωμένο

cars

Volkswagen T-Roc Cabriolet. Θέλει να δημιουργήσει μόδα

cars

Το MasterChef άλλαξε τα δεδομένα για GNTM και Φάρμα – Οι σκέψεις του Star Channel

cars

Ένα νέο, ηλεκτρικό πρωτότυπο θα παρουσιάσει η Volkswagen.

cars