CARSNEWS
F1 & RACES

H νέα Ferrari SF-24 για πρώτη φορά στην πίστα (vid)

Το ολοκαίνουργιο μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν της Formula 1 έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα σε πίστα.

Λίγες ώρες μετά την παγκόσμια αποκάλυψη της Ferrari SF-24, η ομάδα του Μαρανέλο πραγματοποίησε το πρώτο shakedown του μονοθεσίου της. Αυτό πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Φιοράνο που είναι υπό την ιδιοκτησία της Ferrari και συγκέντρωσε τεράστιο πλήθος τιφόζι που ήθελαν να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Την τιμή να οδηγήσει πρώτος το νέο δημιούργημα του Μαρανέλο ήταν ο Κάρλος Σάινθ. Ενδέχεται να είναι συμβολικό, μιας και η SF-24 θα είναι το τελευταίο μονοθέσιο της Ferrari που θα οδηγήσει. Από το 2025 τη θέση του θα πάρει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον.

The SF-24 hits the track for the first time with @carlossainz55 behind the wheel! ✌️ #CarlosSainz #F1 #SF24 pic.twitter.com/Im30njxAFh

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 13, 2024

Ο Σάινθ δεν ήταν ο μοναδικός που πήρε γεύση από το φετινό μονοθέσιο. Ο έτερος οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, οδήγησε τη νέα SF-24 και όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, προσπάθησε από τώρα να βρει το όριο.

.@charles_leclerc gets a taste of our new SF-24! 🔥 pic.twitter.com/HO1sofLuzo

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 13, 2024

Ο λόγος που η Scuderia Ferrari επέλεξε να κάνει το shakedown της SF-24 είναι για να δει πως όλα τα συστήματα λειτουργούν σωστά. Επιπλέον επιθυμούν, παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούνται μόνο ελαστικά επίδειξης, να πάρουν τα πρώτα δεδομένα από το μονοθέσιο τα οποία θα συμβάλλουν στην εξέλιξή του.

— leclerc data (@leclercdata) February 13, 2024

Το πάθος των Ιταλών για να δουν από κοντά το νέο μονοθέσιο της Ferrari έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. Ορισμένοι σκαρφαλώνουν ακόμη και σε δέντρα ώστε να έχουν την καλύτερη οπτική γωνία της SF-24.

she’s so pretty (also the guy in the tree 😭😭) pic.twitter.com/yRp8xJieiQ

— clara (@leclercsletters) February 13, 2024

Τώρα η Ferrari στρέφει το βλέμμα της προς τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες: Vetteleclerc/X-Twitter

Related Articles

Οδηγός στη Formula E για αρχάριους

cars

O Lewis Hamilton κάνει sky diving (video)

cars

Δεν τρέχει αποκλειστικά για τον όγδοο τίτλο ο Χάμιλτον

cars

Mercedes: W14 upgrades still worth it despite new F1 car direction in 2024

cars

Έσπασε τα χρονόμετρα ο Σάινθ στη 2η ημέρα δοκιμών στο Μπαχρέιν

cars

Παραμένει στην F1 η Alfa Romeo (video)

cars

Massa: «Τα καλά χρόνια του Vettel έχουν περάσει»

cars

Οι μισθοί των οδηγών της F1 – Μάχη κορυφής Φερστάπεν-Χάμιλτον

cars

Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα της νέας Ferrari

cars