CARSNEWS
AUTONEWS

H Audi θα μπει στη Formula 1 και αυτό θα είναι το αυτοκίνητό της

Η Audi έχει ανακοινώσει την είσοδό της στη Formula 1 το 2026, προκαλώντας ενθουσιασμό και προσμονή στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την αγορά μειοψηφικού μεριδίου στον Όμιλο Sauber, η ομάδα του οποίου με έδρα την Ελβετία αγωνίζεται αυτή τη σεζόν ως Alfa Romeo με κινητήρες Ferrari.

H Audi ήδη κατασκευάζει τη δική της μονάδα παραγωγής Formula 1 σε εγκατάσταση στο Neuburg an der Donau, κοντά στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ingolstadt.

Όμως πληροφορίες του Spiegel αναφέρουν πως τα σχέδια της Audi βρίσκονται υπό εξέταση, καθώς πηγές της μητρικής εταιρείας Volkswagen Group δήλωσαν στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο πως η στρατηγική «αναλύεται λεπτομερώς» στον απόηχο μιας αλλαγής διαχείρισης και μέτρων μείωσης του κόστους.

Τα σενάρια περί επανεξέτασης του πλάνου ενισχύθηκαν και από το γεγονός πως πίσω από τη συμφωνία για είσοδο στη Formula 1 ήταν ο πρώην επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου αντικαταστάθηκε από τον Gernot Doellner.

Σχολιάζοντας τις φήμες και τα δημοσιεύματα, εκπρόσωπος της Audi, σύμφωνα με το Automotive News Europe, τόνισε πως η είσοδος στη Formula 1 έχει συμφωνηθεί από τα διοικητικά και εποπτικά συμβούλια της εταιρείας, αλλά και από την μητρική εταιρεία. Το χρονοδιάγραμμα παραμένει αμετάβλητο, ξεκαθάρισε.

Ήτοι, το 2026 η Audi αναμένεται να εμφανιστεί στις πίστες του κορυφαίου πρωταθλήματος αγώνων αυτοκινήτων στον κόσμο και αυτό θα είναι το όχημα της:

Related Articles

Η Hennessey ήδη ετοιμάζει ένα V8 Bronco 750 ίππων!

cars

Fiat. Πιστεύει και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

cars

Volvo C40 Recharge. Διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων

cars

Νέο Audi Q2. Ώρα για ανανέωση

cars

Το “Synthesis” είναι το μέλλον του infotainment της Chrysler

cars

Πρόγραμμα απόσυρσης από την Citroen

cars

Επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον

cars

Marseaux: Έχω κάνει σχέση και με τα δυο φύλα, ακόμα δεν έχω καταλήξει

Bury

Mercedes A Class 200 7G-DCT. Της ταιριάζει

cars