CARSNEWS
F1 & RACES

H General Motors μπαίνει επισήμως στην F1, αν μπει ο Andretti

H General Motors ανακοίνωσε πως έκανε επίσημη εγγραφή ως πάροχος κινητήρων για την F1 από το 2028 και έπειτα.

Top Gear TEAM

Michael Andretti

Ως μια κίνηση ενίσχυσης της υποψηφιότητας του Michael Andretti για είσοδο αμερικανικής ομάδας στην Formula 1 κρίνεται η ανακοίνωση της General Motors πως από το 2028 θα είναι μεταξύ των εργοστασίων που θα παρέχουν κινητήρες σε ομάδες της F1.

Είναι περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό, ωστόσο με τις περισσότερες ομάδες να έχουν αντιδράσει στην είσοδο του Andretti στο πρωτάθλημα, ήταν μάλλον αναγκαία κίνηση. 

IMSA GTP Cadillac

Η GM, μέσω της Cadillac ήταν ούτως ή άλλως ο βασικός συνεργάτης του Michael Andretti σε αυτήν την υποψηφιότητα που έχει γίνει αποδεκτή από την FIA. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι περισσότερες από τις υπάρχουσες ομάδες αντέδρασαν και δεν είδαν με καλό μάτι την προοπτική να μοιράζονται τα χρήματα που παίρνουν σε μια ομάδα επιπλέον. 

Cadillac_Andretti_General_Motors

Έτσι ο Andretti είναι ουσιαστικά ανεπιθύμητος στην Formula 1, όσο και αν η αγορά της Αμερικής βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση, πράγμα που αποδεικνύεται και από το Las Vegas Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου. 

Michael & Mario Andretti

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που η νέα μας συμμετοχή στην Andretti Cadillac F1 θα τροφοδοτείται από μια μονάδα ισχύος της GM”, δήλωσε ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss σε δήλωση που εκδόθηκε πριν από το Grand Prix του Σαββατοκύριακου που είναι ένας από τους τρεις αγώνες στις ΗΠΑ.

“Με τη βαθιά τεχνογνωσία μας σε θέματα μηχανικής και αγώνων, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε μια επιτυχημένη μονάδα ισχύος για το πρωτάθλημα και θα τοποθετήσουμε την Andretti Cadillac ως μια πραγματική εργοστασιακή ομάδα”.

Η GM δήλωσε παράλληλα πως η ανάπτυξη και οι δοκιμές της ιδιαίτερης τεχνολογίας για την Formula 1 βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

“Η σχεδίαση μιας μονάδας ισχύος F1 θα προωθήσει την τεχνογνωσία της GM σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, η υβριδική τεχνολογία, τα βιώσιμα καύσιμα, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης, οι προηγμένοι έλεγχοι και τα συστήματα λογισμικού”, δήλωσε η εταιρεία.

Andretti Cadillac Formula 1

Η Andretti είχε μια συμφωνία με την Alpine για έναν κινητήρα για τις αρχικές σεζόν, αλλά ο Bruno Famin, νέο αφεντικό αυτής της ομάδας που ανήκει στη Renault, δήλωσε πρόσφατα ότι η συμφωνία έχει λήξει.

“Τεχνικά η συμφωνία έληξε, αλλά μόλις πάρουμε την έγκρισή μας,δήλωσε ο Andretti επί του θέματος. “Δεν ανησυχούμε γι’ αυτό”.

Ενδιαφέρον πάντως έχει και σημειολογικά η αντίδραση της Formula 1. Όπως παρατήρησαν χρήστες στο Twitter, η ανακοίνωση της επιστροφής της Ford στο πρωτάθλημα που θα γίνει το 2026 χάρη στη συνεργασία με την Red Bull, σχεδόν γιορτάστηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της F1. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη της GM για την οποία δεν υπήρξε καμία αναφορά πόσο μάλλον διθυραμβικού χαρακτήρα. 

Related Articles

“Άνθρακας” ο δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ που θέλει

cars

How F1 sprint races work: New schedule, locations for 2024

Bury

Ecclestone: Γιατί πρέπει να δεις το Lucky! (+video)

cars

Formula 1: Πάτησε πίστα και η νέα Williams (video)

cars

Πρεμιέρα για την FW43B και τη νέα ταυτότητα της Williams (video)

cars

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

cars

Η FIA δέχτηκε Andretti/Cadillac και… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

cars

Max Verstappen’s former mechanic Lee Stevenson’s new F1 team after Red Bull exit

cars

Honda HR-V e:HEV: Υβριδική τεχνολογία από τη Formula 1

cars