CARSNEWS
F1 & RACES

Hamilton και Russell, ντριφτ και σλάλομ με τέσσερις Mercedes-AMG [video]

Αρχίζει και γίνεται γνωστό πως οι καιροί αλλάζουν, όταν τρία νέα μοντέλα Mercedes-AMG παρουσιάζονται σε βίντεο έχοντας υβριδικά συστήματα.

Οι οδηγοί της Formula 1 διασκέδασαν στο «Playground» οδηγώντας τη νέα Mercedes-AMG One, τη C 63 S E-Performance, την S 63 E-Performance και την προσφάτως παρουσιασμένη AMG GT Coupé.

Μόνο η τελευταία δεν είχε υβριδικό σύστημα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως και αυτή με τη σειρά της θα εξηλεκτριστεί. Στην IAA 2023 στο Μόναχο, η Mercedes-AMG παρουσίασε ένα πρωτότυπο PHEV με κινητήρα V8 , το οποίο όμως θα αποδίδει 800 άλογα.

Δύο οι Mercedes-AMG One που δόθηκαν στους οδηγούς της Formula 1

Mercedes-AMG GT 2024

Το Affalterbach έδωσε όχι μία, αλλά δύο Mercedes-AMG One στους οδηγούς της Formula 1. Το υπέρ-αυτοκίνητο, είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα V6 1,6 λίτρων που προέρχεται από τα μονοθέσια της Formula 1 που συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτοματοποιημένο χειροκίνητο σασμάν. Έτσι, οι ταλαντούχοι Βρετανοί οδηγοί έπρεπε να ολοκληρώσουν ένα σλάλομ με το «τέρας» των 1.049 αλόγων.

Επίσης, το αυτοκίνητο κρατάει τον τίτλο για το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring και μόνο 275 μονάδες της Mercedes-AMG One θα είναι διαθέσιμες. Ο πρώην team-mate του Lewis Hamilton, o Valtteri Bottas, παρέλαβε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μερικούς μήνες πριν.

Mercedes-AMG One

Στην επικείμενη πρόκληση ντριφτ, ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 μπήκε πίσω από το τιμόνι της νέας τετρακίνητης AMG GT, ενώ ο συνάδελφός του έκαιγε τα λάστιχα της άκρους αμφιλεγόμενης 4κύλινδρης C 63.

Μόλις έλαβαν τα κλειδιά για τα αυτοκίνητα ο Lewis Hamilton ακούγεται να λέει «καλή τύχη με την τετρακίνηση φίλε!» Ωστόσο και το δικό του αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με  σύστημα 4MATIC. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ο Lewis Hamilton να οδηγεί τη Mercedes-AMG GT Coupé, καθώς έλαβε μέρος σε ένα διαφημιστικό βίντεο του αυτοκινήτου πριν από λίγο καιρό.

Mercedes-AMG

Τέλος, βλέπουμε έναν 38χρονο οδηγό να έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την εξηλεκτρισμένη S 63 αφού κέρδισε σε ένα παιχνίδι πέτρα, ψαλίδι, μολύβι, χαρτί.

Όσο για το πού βρίσκεται η πίστα «Playground», το βίντεο τραβήχτηκε στην πίστα της Mercedes-Benz στο Immendingen. Ένας δήμος της επαρχίας της Tuttlingen που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Mercedes-AMG

Η εταιρία από τη Στουτγάρδη είναι επίσης ιδιοκτήτρια ενός πεδίου δοκιμών και ενός κέντρου τεχνολογίας έκτασης 520 στρεμμάτων με 30 διαφορετικές πίστες για τεστ που έχει συνολική έκταση 68 km2! 

Related Articles

Άπιαστος και στη Τζέντα ο Φερστάπεν: Πήρε ιστορική pole position αφήνοντας πίσω του τον Λεκλέρ!

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

Η Θεσσαλονίκη πατάει γκάζι με το Λευκό Πύργο να μετατρέπεται σε πίστα της Formula1

cars

Τι θα κάνει τώρα ο Vettel;

cars

‘A lot of respect’ – F1 drivers praise Alonso’s endurance

cars

Formula1: Οι αλλαγές που θα δούμε το 2024 και οι ζημιές που πλήρωσαν το 2023

cars

Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)

cars

Κινδυνεύει και το GP Βιετνάμ από τον κορωνοϊό;

cars

Ο Verstappen προειδοποιεί: Οι κανονισμοί για το 2026 θα δημιουργήσουν «τραγικά» μονοθέσια!

cars