CARSNEWS
AUTONEWS

Koenigsegg Agera RS Refinement. Ο εχθρός του καλού…

Ότι και να πει κανείς για την Koenigsegg Agera RS είναι λίγο και δεν αντικατοπτρίζει πλήρως το πόσο ξεχωριστή είναι. Μιλάμε για ένα hypercar που παρουσιάστηκε το 2015, κατασκευάστηκε σε 25 αντίγραφα μόλις με την τιμή του καθενός να ξεκινά… ψηλά και μέχρι σήμερα, κατέχει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής με 446,97 km/h! Για κάποιους όμως, όλα αυτά δεν είναι αρκετά και απαιτούν κάτι περισσότερο ή αν μη τι άλλου, κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η περίπτωση ενός ζάμπλουτου πελάτη της Koenigsegg, που ήθελε η Agera RS του να θυμίζει περισσότερο την ακόμα πιο εξωτική, One:1.

Όλα ξεκίνησαν με κάτι αεραγωγούς στο καπό αλλά τα πράγματα… ξέφυγαν πολύ γρήγορα και το τελικό αποτέλεσμα είναι η Agera RS Refinement. Τελικά, ολόκληρο το καπό αντικαταστάθηκε με ένα ανασχεδιασμένο ενώ το ίδιο έγινε και στο κάλυμμα του κινητήρα. Στα πλαϊνά του εμπρός προφυλακτήρα, τα πτερύγια μεγάλωσαν και σε μέγεθος και σε αριθμούς ενώ η ολοκαίνουρια πίσω αεροτομή είναι ενεργή σε αντίθεση με την standard της Agera RS. Ο πελάτης ήθελε το κάτι παραπάνω και στην καμπίνα, οπότε η σουηδική μάρκα τοποθέτησε το SmartCluster που είδαμε για πρώτη φορά στην Regera ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι όσο και να ψάξεις, δεν θα βρεις τίποτα… γυαλιστερό στο αμάξωμα ή το εσωτερικό αφού ο εντολέας απαίτησε όλα τα διακοσμητικά να βαφτούν μαύρα.

Η Agera RS Refinement είναι κάτι παραπάνω από μία “απλή” Agera RS. Είναι το νόθο παιδί αυτής, με την One:1. Ένα φιλόδοξο project για την δημιουργία του οποίου απαιτήθηκαν περίπου 6 μήνες καθώς χρειάστηκε να ξανασκεφτούν ολόκληρο το αυτοκίνητο οι μηχανικοί. Προς το παρόν, παραμένει ένα one-off όμως, με άγνωστη τιμή και άγνωστες δυνατότητες. Δεν είναι κάποιου είδους επίσημο facelift και δεν γνωρίζουμε αν οι εξελίξεις που έγιναν για τον συγκεκριμένο πελάτη θα γίνουν διαθέσιμες και σε άλλους, ούτε αν η Koenigsegg σκοπεύει να προχωρήσει σε περιορισμένη παραγωγή της Refinement.

The post Koenigsegg Agera RS Refinement. Ο εχθρός του καλού… first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault. Hγείται των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

cars

Νίκη σαν… ήττα για τον Ολυμπιακό – Μεντιλίμπαρ και Ρέτσος έκαναν «δώρο» στη Φενέρ

cars

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Η λύση για όσους σχεδιάζουν διακοπές με αυτοκίνητο

cars

Premier League: Ήττα-σοκ για τη Λίβερπουλ που… χαρίζει το πρωτάθλημα

cars

Renault Kadjar 1.3 TCe 140hp Sport Edition. Διαθέσιμο από 22.980 Ευρώ

cars

Beef Bourguignon in Cast Iron Pan Recipe

cars

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΕΚΑΒ

cars

H Nissan Formula E Team στον νυχτερινό αγώνα του Diriyah E-Prix

cars

Kymco AK 550 Premium – Mοναδική πρόταση

cars