CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Benz V-Class. Το πρώτο πολυμορφικό με αερανάρτηση!

Η V-Class μπορεί να μην είναι η ισχυρότερη, η ταχύτερη ή η πιο πολυτελής Mercedes-Benz αλλά δεν παύει να είναι “Merc” και ως τέτοια, πρέπει να επωφελείται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αν αυτή πρόκειται να αναβαθμίσει την εμπειρία χρήσης και ιδιοκτησίας για τον πελάτη. Έτσι, η γερμανική εταιρία αποφάσισε να προσθέσει το Airmatic σύστημα ανάρτησης που προσαρμόζει το πλαίσιο της V-Class ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού.

Χάρη στον διπλό έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ (βάσει συχνότητας, τόσο για το rebound όσο και για το compression), ξεχωριστά σε κάθε τροχό της V-Class όπως αξίζει να σημειώσουμε, το πολυμορφικό της Mercedes-Benz προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη ευστάθεια και μικρότερες, απόλυτα και ακριβέστατα ελεγχόμενες κλίσεις ανεξαρτήτως οδοστρώματος. Με τον επιλογέα του Dynamic Select στην κεντρική κονσόλα δε, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά προγράμματα που χαρίζουν στην V-Class διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στο Comfort και το Manual πρόγραμμα, το γερμανικό MPV παραμένει στην standard απόσταση από το έδαφος έως τα 110 km/h ενώ από αυτή την ταχύτητα και πάνω, χαμηλώνει κατά 10 χιλιοστά για να προσφέρει ακόμα καλύτερη ευστάθεια αλλά και ελαφρώς μικρότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις και κατά συνέπεια, λίγο χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Αυτό το χαμήλωμα του αμαξώματος κατά 10 χιλιοστά είναι η βασική ρύθμιση στο Sport πρόγραμμα, ανεξαρτήτως ταχύτητας ενώ εύστοχα, η Mercedes έχει προγραμματίσει και το “Lift” που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χιλιοστά σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 30 km/h – ότι πρέπει για την αποφυγή μεγάλων εμποδίων ή ακόμα και για ένα… χαλαρό off-roading μέχρι τον επόμενο προορισμό της οικογένειας ή της παρέας. Σε κάθε πρόγραμμα πάντως το σύστημα ελέγχει και διορθώνει το… επίπεδο του αμαξώματος ασχέτως φορτίου, ακόμα και με τρέιλερ!

The post Mercedes-Benz V-Class. Το πρώτο πολυμορφικό με αερανάρτηση! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μενεγάκη: «Όσο μεγαλώνεις η ζωή σε κάνει πιο σοφό και πιο γαλήνιο»

cars

Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου μετά την απολογία του για απόπειρα βιασμού

cars

Το εσωτερικό της νέας S-Class εντυπωσιάζει με την high-tech απλότητα του!

cars

Η γραβάτα του Καραμανλή, ο επιλεκτικός χαιρετισμός της Ντόρας και ο άλλος… ανασχηματισμός που φέρνει ο Μητσοτάκης

deleted-w9i2FI7l

Το πρώτο προσιτό μοντέλο της Tesla θα έρθει από τη Γερμανία

cars

Hyundai i10 N Line. Με σπορ διάθεση και έως 100 ίππους.

cars

Μαζί με τον γιο του πήγε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές ο Άδωνις Γεωργιάδης – «Μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν για εσάς»

cars

Το hyper Peugeot σε Lego

cars

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα έχει παντού την σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό – Ο πολιτισμός είναι κάτι που μας καθορίζει

cars