CARSNEWS
AUTONEWS

Το πρώτο προσιτό μοντέλο της Tesla θα έρθει από τη Γερμανία

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο 25.000 ευρώ (26.838 $) στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Πρόκειται για την πρώτη και πολυαναμενόμενη κίνηση από την αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μάσκ για ένα σχετικά προσιτό αυτοκίνητο, με μαζικές πωλήσεις, που θα επιτρέψει μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά.

Ο ακριβής χρόνος της παραγωγής δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο φαίνεται πως η απόφαση έχει ληφθεί. Ο Έλον Μασκ επισκέφτηκε το εργοστάσιο της εταιρείας στο Gruenheide την περασμένη Παρασκευή και φέρεται να ενημέρωσε το προσωπικό για τα σχέδια του να κατασκευαστεί στη Γερμανία το νέο αυτοκίνητο των 25.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως επί του παρόντος στο εργοστάσιο στο Gruenheide παράγεται το Model Y, το EV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Ο Μασκ έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό πως επιθυμεί να προχωρήσει στην παραγωγή ενός πιο προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ωστόσο ένα χρόνο πριν, το 2022, δήλωσε πως ακόμη δεν έχει φτάσει στο απαραίτητο επίπεδο τεχνολογίας που θα του επιτρέψει να υλοποιήσει το σχέδιό του. Τον Σεπτέμβριο, πηγές δήλωσαν στο Reuters πως η αυτοκινητοβιομηχανία πλησίαζε σε μια καινοτομία που θα της επέτρεπε να μειώσει σημαντικά το χρόνο και το κόστος παραγωγής.

Η επέκταση στην αγορά έχει τεθεί ως μια από τις προτεραιότητες της εταιρείας, που επιθυμεί να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων σε 20 εκατομμύρια έως 2030, μέγεθος δεκαπλάσιο από την τρέχουσα παραγωγή.

Στο ίδιο πλαίσιο, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διπλασιάσει τη χωρητικότητα του γερμανικού εργοστασίου σε 1 εκατομμύριο οχήματα ετησίως, αλλά δεν έχει παράσχει ενημέρωση για το πόσα αυτοκίνητα παράγει εκεί από τον Μάρτιο, όταν είπε ότι είχε παραγάγει 5.000 οχήματα σε μια εβδομάδα, αριθμός που ισοδυναμεί με περίπου 250.000 ετησίως.

Related Articles

Η BMW αποκαλύπτει το άγνωστο πρωτότυπο της X6.

cars

MasterChef: Η απίστευτη ατάκα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

cars

Ράλι Μόντε Κάρλο 2024: Πρεμιέρα στο WRC2 για τα Citroën C3 Rally2

cars

VW. Πανελλήνια πρεμιέρα του νέου Golf στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Skoda Superb iV. Ξεκίνησε

cars

Η AC Cobra “δαγκώνει” με V8 κινητήρα και 580 ίππους!

cars

Άκυρη η συγχώνευση Volvo-Geely. Εμβαθύνεται η συνεργασία τους.

cars

Survivor – Τζέιμς Καφετζής: Δεν έχω αποφασίσει αν θέλω να παραμείνω ή να αποχωρήσω

Bury

Toyota: Υπάρχουν σχέδια για νέα Celica;

cars