CARSNEWS
MOTONEWS

O Burt Monro στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum

O Burt Monro στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/08/2023

Ο θρυλικός Νεοζηλανδός, Burt Monro, παίρνει τη θέση που του αξίζει σε άλλο ένα Hall of Fame που διατηρεί την ιστορία της μοτοσυκλέτας ζωντανή

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

Στις 26 Αυγούστου του 1967 ο Νεοζηλανδός Burt Monro ατένισε την ατελείωτη “θάλασσα” από αλάτι που απλωνόταν μπροστά του. Βρισκόταν στην λίμνη Bonnville της Γιούτα, που ήταν η μεγαλύτερη λίμνη της πλειουκαινούς περιόδου (5,3-2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν), αλλά πλέον είχε εξατμιστεί πλήρως και τα άλατα που είχαν κατακάτσει στον κάποτε πυθμένα της δημιουργούσαν μια απέραντη λευκή ευθεία. 

Και για αυτό το λόγο βρισκόταν εκεί ο Monro. Ο 68χρονος τότε Νεοζηλανδός είχε ταξιδέψει με την Indian Scout 1920 που κατείχε και είχε περάσει τα τελευταία χρόνια φτιάχνοντάς την, κάνοντας πολλές προσφορές στο Θεό της ταχύτητας (offerings to the God of speed) με ένα μόνο σκοπό: να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα κάτω των 1000cc

Πρώτη, δευτέρα, τρίτη και τα χιλιόμετρα ανέβαιναν. Όταν ο Monro τελείωσε την προσπάθειά του το κοντέρ έγραψε 184,087 μίλια την ώρα, δηλαδή 296,25 χ.α.ω., ένα ρεκόρ που μέχρι σήμερα (56 χρόνια μετά) κανείς δεν κατάφερε να ξεπεράσει!



 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τώρα ο Burt Monro εισήχθη στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum, ως αναγνώριση των επιτευγμάτων του. 

“Δεν μπορείς να αναφερθείς στην ιστορία της μοτοσυκλέτας χωρίς να αναφερθείς στον Burt Monro”, ανέφερε ο Aaron Jax, αντιπρόεδρος της Indian Motorcycle. “Oι ιστορίες του Burt έχουν κυριολεκτικά σφυρηλατήσει την ιστορία της Indian”.

“Ο Burt είναι θρύλος”, συμπλήρωσε ο Gary Gray, αντιπρόεδρος του αγωνιστικού, τεχνολογικού και σέρβις τμήματος της Indian. “Aν και άργησε είναι κάτι τρομερό για τον Burt να είναι κομμάτι του Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame και είμαστε τρομερά περήφανοι και ευγνώμονες να τον τιμούμε, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα”.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Η Zero σε ένα καθαρόαιμο sportsbike με φωτιά στην καρδιά

cars

Honda CBR500R: Supersport με δίπλωμα Α2.

cars

Πώς η Ducati Multistrada V4 RS γίνεται ακόμα πιο ‘διαστημική’ στο μοντέλο του 2024

cars

Προβολείς Μοτοσυκλέτας led

cars

Ετοιμάζει η CFMOTO την πρώτη της χιλιάρα;

cars

Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη σε αγορά μοτοσυκλέτας

cars

Ducati Multistrada V4: Γι αυτό θεωρείται η πιο προηγμένη τεχνολογικά A

cars

Τι χρειάζεστε για να προσπεράσετε αυτοκίνητο με ασφάλεια -Ποια πληροφορία δεν γνωρίζετε

cars

Θεσσαλονίκη: Μοτοσυκλέτα παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία – Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός του δίκυκλου

cars