CARSNEWS
MOTONEWS

Ducati Multistrada V4: Γι αυτό θεωρείται η πιο προηγμένη τεχνολογικά A

Ducati Multistrada V4: Γι αυτό θεωρείται η πιο προηγμένη τεχνολογικά Adventure
  • Διαβάστηκε από 3.630 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/3/2023

Ιδανική για πόλη, ταξίδια, χωμάτινες και σπορ διαδρομές, η πολυτάλαντη Multistrada είναι η πιο προηγμένη μοτοσυκλέτα στην κατηγορία της με τεχνολογία ραντάρ ανίχνευσης κίνησης και σύστημα χαμηλώματος της ανάρτησης.

DUCATI: MultistradaV4 για κάθε διαδρομή

Ducati Multistrada V4: Ένα πάντρεμα, μα τι πάντρεμα!

Η Ducati Multistrada είναι η πιο πολύπλευρη μοτοσυκλέτα της εταιρείας του Borgo Panigale, με επιτυχημένη πορεία που μετρά σχεδόν 20 χρόνια. Γνωστή για τον συνδυασμό πολυχρηστικότητας με τις καταιγιστικές επιδόσεις που χαρακτηρίζει τις Ducati, η Multistrada απογειώθηκε με τον κινητήρα V4 ονόματι V4 Granturismo. Αμεσος απόγονος του Desmosedici Stradale από την Panigale V4 και για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, χωρίς Desmo σύστημα στις βαλβίδες, ο νέος κινητήρας αλλάζει τα δεδομένα, για το τι περιμένεις από μία mega adventure.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με σύστημα ραντάρ

Η Multistrada V4 κατακτά την παγκόσμια πρωτιά της μοτοσυκλέτας με σύστημα ανίχνευσης με ραντάρ εμπρός και πίσω, που επιτρέπει τη λειτουργία του Adaptive Cruise Control (ACC) και του Blind Spot Detection (BSD), σε συνεργασία με την Bosch. Το Cruise control, με εύρος λειτουργία από 30 έως 160 χλμ./ώρα, διατηρεί την ταχύτητα που έχεις επιλέξει, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας απαλά ανάλογα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μέσω της ανίχνευσης του ραντάρ. Παράλληλα η λειτουργία τυφλού σημείου χρησιμοποιεί το οπίσθιο ραντάρ για την παρακολούθηση οχημάτων που πλησιάζουν από πίσω, και φωτίζει μια λυχνία LED στον αριστερό ή δεξιό καθρέφτη ως προειδοποίηση. Προφανώς, αυτά είναι συστήματα που αναβαθμίζουν σημαντικά το επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας που ο αναβάτης της Multistrada V4 απολαμβάνει.

 

170 άλογα και «βαλβίδες» κάθε 60.000 χιλιόμετρα

Ο κινητήρας της Multistrada V4  είναι μικρότερος σε διαστάσεις αλλά και ελαφρύτερος κατά 1,2 κιλά -ζυγίζει 66,7 κιλά- από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου – ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή έχει γίνει στα σωθικά του: Δεν χρησιμοποιείται δεσμοδρομικό σύστημα, αλλά συμβατικές βαλβίδες με ελατήριο. Ο βασικός λόγος πίσω από αυτή την κίνηση είναι η σημαντική επιμήκυνση των διαστημάτων μεταξύ των εργασιών συντήρησης, αφού στη Multistrada V4 η αλλαγή λαδιού προγραμματίζεται κάθε 15.000 χλμ. ενώ απαιτείται έλεγχος και ενδεχόμενη ρύθμιση βαλβίδων κάθε 60.000(!) χλμ., που αποτελεί ρεκόρ για μοτοσυκλέτα παραγωγής. Ο V4 Granturismo έχει χωρητικότητα 1.158 κ.εκ. και αποδίδει 170 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 12,75 kg-m. στις 8.750 σ.α.λ.. Οι δύο πίσω κύλινδροι παραμένουν απενεργοποιημένοι στο ρελαντί, ώστε να περιορίζεται η συσσώρευση θερμότητας, ενώ υπάρχουν μικρά φτερά και στις δύο πλευρές του κινητήρα για εκτροπή της θερμότητας από τα πόδια του αναβάτη. 

Περιφερειακά και εξοπλισμός σε… αεροπορικά επίπεδα

Το πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και διαμέτρου 50 χιλιοστών, που στις εκδόσεις S και S Sport φέρει το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου DSS – Ducati Skyhook Suspension. Το αμορτισέρ προέρχεται από την Marzocchi και, στην απλή έκδοση της μοτοσυκλέτας, ρυθμίζεται πλήρως (η προφόρτιση υδραυλικά εξ αποστάσεως), ενώ με το σύστημα DSS ελέγχεται εξολοκλήρου ηλεκτρονικά.

Στα φρένα, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των εκδόσεων: Η «απλή» έκδοση φέρει 2 δίσκους 320 χιλιοστών εμπρός με δαγκάνες Brembo M4.32, ενώ οι εκδόσεις S και S Sport εξοπλίζονται με δίσκους 330 χιλιοστών και δαγκάνες Brembo Stylema. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 19 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ όπως προαναφέραμε, υπάρχει επιλογή μεταξύ ακτινωτών και χυτών ζαντών, στις εκδόσεις S και S Sport.

Ducati Multistrada V4 τιμή: 21.800 ευρώ

Με V4 κινητήρα και ρεκόρ διαστημάτων service βαλβίδων στα 60.000 χλμ.

Η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με ραντάρ εμπρός και πίσω

Καταιγιστικές επιδόσεις και οδηγική συμπεριφορά Ducati

Σε πολλές εκδόσεις για όσο εξοπλισμό αντέχετε να έχετε

Είναι η Multistrada V4 η κορυφαία Adventure;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Seat Urban Mobility, ένα business unit για την προώθηση της αστικής κινητικότητας

cars

Αφιέρωμα – H ασφάλτινη πτέρυγα των Adventure για το 2024

cars

Έφτασε στην Ελλάδα το CFMOTO 450 NK – Δείτε την τιμή του

cars

Tα 50 χρόνια γιορτάζει η TZ της Yamaha αυτό το Σαββατοκύριακο στο Muge

cars

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

cars

Τα ΕΛ.ΤΑ. θα κινούνται με SYM

cars

Keeway RK 250 S – Προσιτή commuter που θα μπορούσε να βρίσκεται και εδώ

cars

Το ηλεκτρικό superbike που πιάνει τα 350 χλμ/ώρα γίνεται πιο… ήρεμο

cars

Αποχωρεί η ομάδα του Sito Pons από το Πρωτάθλημα στο τέλος του 2023

cars