CARSNEWS
MOTONEWS

Αποχωρεί η ομάδα του Sito Pons από το Πρωτάθλημα στο τέλος του 2023

Αποχωρεί η ομάδα του Sito Pons από το Πρωτάθλημα στο τέλος του 2023
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/08/2023

Μετά από 42 χρόνια η Pons Racing τερματίζει την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Sito Pons θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν και τις θέσεις τους θα πάρει η MT Helmets MSI του Teo Martin.

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

H Pons Racing (που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Moto2) φεύγει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω της. Έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα αναβατών, 3 Πρωταθλήματα ομάδων, 71 νίκες και πάνω από 230 βάθρα στις κατηγορίες των 250cc, Moto3, Moto2, 500cc, MotoGP και MotoE. 

H ιστορία της ομάδας ξεκινάει με τον ίδιο τον Sito Pons που αγωνιζόταν με την δική του ομάδα και κατέκτησε τους τίτλους των 250cc το 1988 και το 1989. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς το 1992 (με την απόσυρση του Pons ως αγωνιζόμενου) η ομάδα απέκτησε τον Alex Criiville στην κατηγορία των 500cc, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη νίκη οποιουδήποτε Ισπανού αναβάτη στη μεγάλη κατηγορία την ίδια χρονιά. 

Οι Alberto Puig, Carlos Checa, Alex Barros, Loris Capirrosi, Max Biaggi, Tohru Ukawa και Troy Bayliss είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Pons μέχρι το 2005, που η ομάδα αποχώρησε για πρώτη φορά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Η Pons Racing επέστρεψε το 2009 στα 250cc και μετά συνέχισε στη Moto2, όπου κατέκτησε τον τίτλο με τον Pol Espargaro το 2013. Ονόματα που πέρασαν τότε από την Pons Racing περιλαμβάνουν τους Aleix Espargaro, Tito Rabat, Alex Rins, Maverick Viñales, Fabio Quartararo και Augusto Fernandez.

H συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της MotoE έφερε άλλους δύο τίτλους το 2020 και το 2021, δια χειρός Jordi Torres. 

Τώρα, μετά από πάνω από 40 χρόνια, ο Sito Pons αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα, ενώ ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η προσπάθειά του να ξανανέβει στη μεγάλη κατηγορία, μια προσπάθεια που αντιμετώπισε την άρνηση της Dorna που ήθελε αυτή τη θέση για έναν νέο κατασκευαστή και όχι μια ιδιωτική ομάδα. 

 

Related Articles

Τώρα όλοι μπορούν να αποκτήσουν την αγωνιστική BMW των ονείρων τους- Με 49,99 ευρώ

cars

KTM 390 Adventure SW: Η Α2 μοτοσυκλέτα με την καλύτερη τεχνολογία

Bury

Έγινε η παγκόσμια παρουσίαση της CFMOTO 450 NK

cars

Οι νικητές στον 2ο πανελλήνιο αγώνα Motocross 2023

cars

KTM 790 Adventure: Τεχνολογικά βελτιωμένο αλλά 2.000 ευρώ φθηνότερο

cars

O Alvaro Bautista επιστρέφει στα MotoGP για το Grand Prix της Μαλαισία

cars

Suzuki V-Strom 650: Νέα έκδοση «Explorer» με επιπλέον εξοπλισμό

cars

Πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας MX 250 της Triumph Motorcycles

cars

Οι νέες μοτοσικλέτες της Honda στην EICMA του Μιλάνου

cars