CARSNEWS
F1 & RACES

To εκρηκτικό ηλεκτρικό MG Cyberster θα αγγίζει τους 536 ίππους

Η MG αποκάλυψε τις τεχνικές προδιαγραφές του εντυπωσιακού ηλεκτρικού της roadster: το Cyberster θα έχει 536 hp, 725 Nm ροπής και επιτάχυνση 0-100 σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Η πρώην βρετανική εταιρεία MG, που σήμερα αναβιώνει στην ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC και πλέον θα εκπροσωπείται και στην Ελλάδα, έκανε την επίσημη αποκάλυψη του Cyberster τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, αλλά τώρα αποκάλυψε επίσημα τις τεχνικές του προδιαγραφές, στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Chengdu στην Κίνα.

-

Η ισχύς των 536 ίππων και η ροπή των 725 Nm θα αποδίδονται από δύο ηλεκτροκινητήρες, «εκτοξεύοντας» το roadster από στάση στα 100 km/h σε 3,2 δευτερόλεπτα. Στο δάπεδό του θα έχει μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh. Η MG δίνει την αυτονομία της στα 600 χιλιόμετρα, αλλά βάσει του κινέζικου κύκλου μετρήσεων CLTC. Με τον ευρωπαϊκό WLTP αυτή θα είναι μικρότερη.

Προς το παρόν η MG δεν έχει δώσει άλλα επίσημα στοιχεία, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να διαθέτει το Cyberster και σε μια χαμηλότερων προδιαγραφών έκδοση, με έναν κινητήρα στον πίσω άξονα που θα αποδίδει 301 ίππους, με μικρότερη μπαταρία 64 kWh – χωρίς να είναι πολύ μικρότερη η αυτονομία του.

-

Παράλληλα, η ιστοσελίδα της MG στην Κίνα κάνει λόγο για τοποθέτηση φρένων της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός, για ιδιαίτερα ανθεκτικό roll-bar πίσω και πάνω από τα προσκέφαλα των οδηγών, και για τη ρύθμιση του αυτοκινήτου από τον Ιταλό μηχανικό της Formula 1 Marco Fainello.

Από μια διαρροή των σχεδίων του Cyberster, τον περασμένο Απρίλιο, έγινε γνωστό ότι το μήκος του θα φτάνει τα 4,535 μέτρα (πολύ μεγαλύτερο από το Mazda MX-5) και το μεταξόνιο τα 2,69 μέτρα. Το βάρος του κινεζικού roadster, έτσι, θα προσεγγίζει τους δύο τόνους (1.985 κιλά). To εσωτερικό του αποκαλύφθηκε από την MG τον περασμένο Ιούλιο.

-

Πέραν της Κίνας, γνωρίζουμε ότι η MG θα φέρει το Cyberster και στην Ευρώπη για την αγορά της Βρετανίας – αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό σε ποιες άλλες χώρες θα το διαθέτει. Οι τιμές του δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά στην Κίνα λέγεται ότι θα ξεκινά από τις 32.000 ευρώ.

Related Articles

10+1 facts για το GP της Μόντσα

cars

Προγνωστικά Formula 1: Στη Βρετανία με εκπλήξεις

cars

Νέα βόμβα μετά τον Χάμιλτον – Η Ferrari κλείνει κι άλλο τεράστιο όνομα της Formula 1

cars

To πρόγραμμα του Grand Prix Κατάρ της F1 αυτό το τριήμερο

cars

Δοκιμές στο Σίλβερστον για τη Red Bull Racing (video)

cars

WATCH: McLaren set new F1 pit stop record with spectacularly quick tyre change in Qatar

cars

Τι να περιμένουμε στο GP Ρωσίας από πλευράς ελαστικών

cars

Οι 6 καλύτεροι αντίπαλοι του Jenson Button (video)

cars

Five great United States GP battles from the F1 archive

cars