CARSNEWS
MOTONEWS

O Pecco Bagnaia διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Αυστριακό Grand Prix!

O Pecco Bagnaia διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Αυστριακό Grand Prix!
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/08/2023

Με πάνω από 5 δευτερόλεπτα διαφορά, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022 πήρε μια άνετη νίκη στο Red Bull Ring και έκανε το 2 στα 2 στο Αυστριακό Grand Prix

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

O ήλιος έλαμπε πάνω από την πίστα του Red Bull Ring που υποδέχτηκε τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας για το 10ο Grand Prix της χρονιάς. Ο Francesco Bagnaia έστριψε πρώτος από την pole position και ακριβως πίσω του, όπως και χθες, βρέθηκε ο Brad Binder. O Maverick Viñales έκανε και πάλι μια πολύ κακή εκκίνηση και βρέθηκε στην 11η θέση, ενώ οι 3 πρώτοι (Bagnaia, Binder, Jack Miller) είχαν αρχίσει να ανεβάζουν το ρυθμό τους και να κάνουν διαφορά από τον Αlex Marquez στην 4η θέση. 

Ο Miller άρχισε να χάνει έδαφος σε σχέση με τους 2 πρώτους και να δέχεται την πίεση του Alex Marquez, ο οποίος τον πέρασε στον 5ο γύρο. Μπροστά, o Βagnaia είχε μπει σε ένα δικό του ρυθμό, έκανε νέο ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα, (φτάνοντας στο 1:29.840) και έτσι η διαφορά με τον Binder ξεκίνησε να αυξάνεται. 

Σύντομα είχε ξεπεράσει τα 2 δευτερόλεπτα και φαινόταν ότι ο Binder δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2022. Ο Bagnaia συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά και έφτασε τελικά στην καρό σημαία του τερματισμού με 5,1 δευτερόλεπτα διαφορά, τη μεγαλύτερη διαφορά που έχουμε δει σε στεγνό αγώνα του Red Bull Ring!

O Brad Binder συμβιβάστηκε με μια άνετη δεύτερη θέση, ενώ πίσω του μαινόταν μια μάχη για την 3η θέση μεταξύ των Alex Marquez και Marco Bezzecchi. Oι πρώτες προσπάθειες του Ιταλού δεν απέδωσαν, καθώς άνοιγε πολύ τη γραμμή του στην έξοδο της στροφής, όμως στα φρένα της 9ης στροφής του 22ου γύρου ο Bezzecchi κατάφερε να περάσει μια και καλή μπροστά και να συμπληρώσει το βάθρο.

Ο Alex Marquez πήρε την καρό σημαία στην 5η θέση, καθώς μετά από μάχες ο Luca Marini πέρασε μπροστά του στην πρώτη στροφή του 26ου γύρου. 

O Viñales ανέκαμψε μετά την κακή του εκκίνηση και τερμάτισε έκτος, μπροστά από τον Jorge Martin, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου για το περιστατικό στην πρώτη στροφή του αγώνα Sprint. O Fabio Quartararo ήταν η πρώτη μη Ευρωπαϊκή μοτοσυκλέτα στην 8η θέση, με τους Aleix Espargaro και Enea Bastianini να κλείνουν τη δεκάδα. 

 

Related Articles

Η Ducati έρχεται ακόμα γρηγορότερη, ακόμα τρομακτικότερη

cars

Best Moto by LS2 – Voge R125: Η πιο οικονομική μοτοσυκλέτα μέχρι Α2

cars

SYM SIBERIA: Η τελευταία μεγάλη πρόκληση για τον Μητσάκη και την SYM NH-T 300

cars

Δύο ζευγάρια influencer – μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση σε Ινδία και Αμερική

cars

VIDEO: Αστυνομικός καταδιώκει μοτοσυκλέτα με ποδήλατο

cars

Τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ: Νεκρός ο Πορτογάλος αναβάτης Πάουλο Γκονσάλβες

cars

Peugeot: Ξανά ο Γαλλικός κολοσσός στην Ελλάδα

cars

Βόλος: Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με μοτοσυκλέτα – Διαμελίστηκε ο δικυκλιστής

cars

Η μεγαλύτερη Black Friday προσφορά που έχει γίνει στον χώρο της μοτοσυκλέτας

cars