CARSNEWS
AUTONEWS

Pole to Pole: Ξεκίνησε η επική αποστολή για το ηλεκτρικό Ariya

Περιτριγυρισμένοι από τον τεράστιο Αρκτικό Ωκεανό που καλύπτεται από πάγο, οι εξερευνητές Chris και Julie Ramsey ξεκίνησαν την πολυαναμενόμενη αποστολή τους Pole to Pole. Μετά από ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας, η ομάδα ξεκίνησε από το σημείο 1823*στο Βόρειο Μαγνητικό Πόλο. Ο Ramsey και η ομάδα του θα διανύσουν με ένα Nissan Ariya e-4ORCE πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές και ηπείρους, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -30⁰C έως 30⁰C. Ο Ramsey θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει μεταξύ των δύο πόλων της Γης με όχημα οποιουδήποτε τύπου, καθώς θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου, τον Νότιο Πόλο της Ανταρκτικής, τον Δεκέμβριο.

Κανένα όχημα δεν έχει ολοκληρώσει ποτέ το ταξίδι μεταξύ αυτών των άκρων του πλανήτη και η ομάδα Pole to Pole αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας αυτή την πρόκληση με ένα 100% ηλεκτρικό όχημα. Ο Chris και η Julie ξεκίνησαν το ταξίδι για να δείξουν πόσο ικανά και συναρπαστικά είναι τα ηλεκτρικά οχήματα, με την ελπίδα να επιταχύνουν την υιοθέτησή τους ως θετική δράση κατά της κλιματικής κρίσης.

Το Ariya της αποστολής έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις για να αντιμετωπίσει τα ακραία εδάφη που πρόκειται να εξερευνήσει ομάδα κατά τη διάρκεια της διαδρομής της. Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση έχει ανυψωθεί και οι θόλοι των τροχών έχουν επεκταθεί για να χωρέσουν τα τεράστια ελαστικά των 39 ιντσών που θα βοηθήσουν το αυτοκίνητο να «πατήσει» σε βαθύ χιόνι και θαλάσσιο πάγο. Παράλληλα, το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μπαταρία και διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, το e-4ORCE, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά και “εξηλεκτρισμένα” κιινητήρια σύνολα.

Καθώς το ζευγάρι ταξιδεύει στις απομακρυσμένες πολικές περιοχές, θα ρυμουλκήσει μια καινοτόμο μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει μια πτυσσόμενη ανεμογεννήτρια, καθώς και πτυσσόμενα ηλιακά πάνελ. Το πρωτότυπο θα εκμεταλλευτεί τους αναμενόμενους ισχυρούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες της ημέρας, αξιοποιώντας τη φυσική ενέργεια για να φορτίσει την μπαταρία του Ariya, ενώ ο Chris και η Julie θα κάνουν ένα διάλλειμα μετά από την εξερεύνηση στο απαιτητικό περιβάλλον.

*Συντεταγμένες: N70 38′ 37.820″, W98 28′ 0,541

TAGS

Related Articles

Ανανεώνεται με στόχο τη βιωσιμότητα το ID.3 της Volkswagen

cars

Ο Makoto Uchida είναι ο νέος CEO της Nissan. Ο τρίτος σε ισάριθμα χρόνια!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η κακοκαιρία Daniel ακυρώνει το shakedown και κόβει την power stage

cars

Έτοιμη για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο η Citroen.

cars

Audi. Με τεχνολογία eAWS  στα SUV της 

cars

Γιώργος Λιάγκας: Γνωρίζω ότι η Ζήνα Κουτσελίνη γυρνοβολάει στα κανάλια και λέει κόψτε ό,τι έχετε και δώστε μου το 12-2

Bury

Hyundai. Πρωτοπορεί στα αυτόματα κιβώτια

cars

Hyundai i30. 35 νέα περιπολικά για την Ελληνική Αστυνομία

cars

Lotus Emira. Η αρχή του τέλους μίας εποχής!

cars