CARSNEWS
AUTONEWS

Donkervoort D8 GTO-JD70. Ένα υπερόπλο για την πίστα και όχι μόνο!

Η Donkervoort είναι μία μικρή εταιρία από την Ολλανδία που εξειδικεύεται σε αυτοκίνητα όπως το D8 GTO. Πανίσχυρα, πανάλαφρα και απαλλαγμένα από οτιδήποτε περιττό τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και εμφάνισης. Η τελευταία δημιουργία της όμως, παίρνει αυτό το concept και το ωθεί στα άκρα καθώς είναι ακόμα ισχυρότερη από το “βασικό” μοντέλο, ακόμα ελαφρύτερη και έρχεται αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το D8 GTO-JD70, μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής που εξελίχθηκε για τα 70-στα γενέθλια του ιδρυτή της εταιρίας, Joop Donkervoort.

Καταρχάς, αξίζει να αναφέρουμε ότι εξαιτίας του ανθρακονημάτινου αμαξώματος και του ούτως ή άλλως πανάλαφρου πλαισίου, το D8 GTO-JD70 δεν ζυγίζει περισσότερα από 700 κιλά. Άρα, ξεκινάμε με μία εξαιρετική βάση πάνω στην οποία προστίθεται ένας 5-κύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας που αποδίδει 415 ίππους και 520 Nm ροπής. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο με κοντές σχέσεις και ένα νέο διαφορικό περιορισμένης ολίθησης ενώ στις αναβαθμίσεις συμπεριλαμβάνεται η νέα εξάτμιση με την απόληξη στο πλάι, οι ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές ράβδοι εμπρός και πίσω καθώς και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Αυτά όσον αφορά στα μηχανικά αλλά η Donkervoort δεν σταμάτησε εκεί. Χάρη σε τροποποιήσεις στη μάσκα και τα φτερά και στον τεράστιο διαχύτη, το D8 GTO-JD70 παράγει 50 κιλά downforce στον εμπρός άξονα και 80 στον πίσω. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα παιχνίδι-όπλο που είναι ικανό για 2 G πλευρικής επιτάχυνσης, 1.65 G κατά την επιβράδυνση και 1.02 G κατά την επιτάχυνση. Δυστυχώς, η ολλανδική εταιρία δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το D8 GTO-JD70 είναι ταχύτερο από το “απλό” που ούτως ή άλλως, είναι ένα όχημα των 2,8 δευτερολέπτων για το 0-100 και 270 km/h τελικής ταχύτητας. Είναι επίσης ακριβότερο, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 70 επετειακά Du GTO-JD70 με το κάθε ένα από αυτά να κοστίζει τουλάχιστον €163.636.

Related Articles

Ford Transit. Mε νέο αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων

cars

Mitsubishi. Aναπροσαρμόζει το πλάνο της

cars

Η Smart μπορεί να εμπνευστεί από την Mini.

cars

Το όνομα του νέου supercar της Maserati, MC20!

cars

Νέα Porsche 911 GT3 Touring. Ίδια, αλλά διαφορετική.

cars

Νέο Volkswagen Passat. Διαθέσιμο από 27300 Ευρώ

cars

Η Bentley μπαίνει στο παιχνίδι των “continuation” μοντέλων!

cars

Volkswagen ID X. Ένα καυτό concept από το πουθενά!

cars

«Ήταν πρωτόγνωρο και τρομακτικό αυτό που συνέβη» – Συγκλονίζει Ελληνίδα στο Ντουμπάι για τη σφοδρή κακοκαιρία

Bury