CARSNEWS
F1 & RACES

Porsche 911 από τα ’80s με κινητήρα Formula 1!

Η Lanzante έγινε διάσημη για την μοναδική έκδοση της McLaren F1 GTR έκδοσης δρόμου που ήταν πραγματικά κάτι το αδιανόητο. Το δεύτερο πιο διάσημο project της εταιρείας έχει να κάνει με την Porsche και την θρυλική 911 Turbo της δεκαετίας του 1980.

Η Lanzante ανακοίνωσε ότι στο Goodwood Festival of Speed του 2024 θα παρουσιάσει τρία αυτοκίνητα αφιερωμένα στις νίκες της McLaren στη Formula 1 τη δεκαετία του 1980. Η σειρά ονομάζεται TAG Championship και θα περιλαμβάνει τρεις Porsche 911 Turbo, μία για κάθε νίκη του Αλέν Προστ το 1984, το 1985 και το 1986.

Η μία από τις τρεις Porsche θα φέρει τα χρώματα κόκκινο/λευκό όπως το κράνος του Αλέν Προστ εκείνη την περίοδο. Το μεγάλο μυστικό όμως βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η Lanzante έχει φέρει ξανά σε λειτουργική κατάσταση τους αυθεντικούς V6 κινητήρες της ομάδας TAG Formula 1 της δεκαετίας του 1980 και τους έχει τοποθετήσει στις ειδικές αυτές Porsche.

Με τη βοήθεια της Cosworth ο κινητήρας έχει μειωμένη ισχύ στους 625 ίππους και μπορεί να ανεβάσει μέχρι τις 10.250 σ.α.λ. Φανταστείτε τον ήχο… σκέτη τρέλα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό 6τάχυτο και η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς, ενώ έχει αλλάξει η κλιμάκωσή του για να πετύχει τελική ταχύτητα 322 χλμ./ώρα.

Εκτός από τον κινητήρα, η Lanzante έχει φροντίσει να μειώσει το βάρος της Porsche 911 Turbo TAG Championship. Αυτό επιτεύχθηκε με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων σε πολλά σημεία όπως την οροφή, το καπό, τα φτερά, τα καθίσματα, ακόμα και το σύστημα πέδησης. Το αποτέλεσμα είναι 920 κιλά!

Η Lanzante δεν έχει ανακοινώσει την τιμή τω τριών αυτοκινήτων, αλλά αν λάβουμε υπόψη τα προηγούμενα project της δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Related Articles

Σκέψεις της Formula 1 να γυρίσει στους ατμοσφαιρικούς, μη-υβριδικούς κινητήρες

cars

Επίσημο: Αυτοί είναι οι κανονισμοί της F1 για το 2021 (vids)

cars

Yuki Tsunoda and Daniel Ricciardo to race for AlphaTauri in 2024

cars

Ο Πρόεδρος της FIA δίνει νέα διάσταση στο μέλλον της Andretti

cars

Ο David Letterman «τρομάζει» τον Lewis Hamilton (video)

cars

Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων επιτέλους γυμνή

cars

Formula 1: Διατηρεί την πρωτοπορία ο Φερστάπεν, πλησίασε η Ferrari!

cars

Fernando Alonso says Aston Martin have best ‘project’ for new F1 regulations in 2026

cars

Alex Albon signs new multi-year F1 contract with Williams

Bury