CARSNEWS
MOTONEWS

R.I.P. Δύο αναβάτες έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα Moto1000GP – VIDEO

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπήθηκε και πάλι από μια ακόμα τραγωδία.

Ο αγώνας του εθνικού πρωταθλήματος, Moto 1000 GP στη Βραζιλία, μετατράπηκε σε μια τραγωδία με δυο νεκρούς αγωνιζόμενους, το οποίο διεξαγόταν στο Autódromo de Cascavel.!

Ο André Veríssimo Cardoso, σε ηλικία 42 ετών, και ο Érico Veríssimo da Rocha, ηλικίας 38 ετών, ενεπλάκησαν στο τραγικό ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν και οι δύο και παρόλη την προσπάθεια του Ιατρικού προσωπικού υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Érico Veríssimo da Rocha

Ο αγώνας διακόπηκε αμέσως και όλες οι δραστηριότητες στην πίστα για τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος ακυρώθηκαν ως ένδειξη σεβασμού.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο 42χρονος André Veríssimo Cardoso έπεσε στη μέση της πίστας με την μοτοσυκλέτα με το Νο #9. Σήκωσε μάλιστα το χέρι του στη μέση της πίστας σε μια προσπάθεια να δώσει σήμα στους άλλους οδηγούς, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την τραγωδία. Ο 38χρονος Érico Veríssimo da Rocha δεν μπόρεσε να τον  αποφύγει και τον χτύπησε με σφοδρότητα εκσφενδονίζοντας τον. Και οι δύο νοσηλεύτηκαν στο σημείο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψαν στα τραύματά τους.

André Veríssimo Cardoso

Οι κάμερες που μετέδωσαν τον αγώνα κατέγραψαν τη στιγμή του ατυχήματος. Οι εικόνες είναι «δυνατές».

pic.twitter.com/a3rBg94F0U

— Marco Cardoli (@CardoliMarco) August 28, 2023

«Η Moto1000GP ανακοινώνει το θάνατο του αναβάτη André Veríssimo Cardoso, που ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα με τον αναβάτη Érico Veríssimo da Rocha κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της κατηγορίας GP 1000 αυτήν την Κυριακή το απόγευμα (27) κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας Βραζιλίας στο Cascavel (PR).

Ο André Veríssimo, 42 ετών, στάλθηκε από την ομάδα διάσωσης του πρωταθλήματος σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο αναφοράς. Σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες από το νοσοκομείο, μετά από επείγουσα περίθαλψη, όταν μεταφέρθηκε στο χειρουργικό κέντρο, υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, και πέθανε.

Δυστυχώς, μια όμορφη μέρα αγώνων μετατράπηκε σε μια από τις πιο θλιβερές μέρες στην ιστορία του Moto1000GP. Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι αποκλειστικά με τις οικογένειες και τους φίλους μας και τους αναχωρητές πιλότους.», τόνισε η οργάνωση στην ανακοίνωση της.

Related Articles

Brembo – Βραβείο Red Dot 2023 για το 19RCS CORSA CORTA RR – Race Replica στην κατηγορία Product Design

cars

Ταξινομήσεις-ανάλυση: Τι δίκυκλα αγόρασαν οι Έλληνες το πρώτο εξάμηνο του 2023

cars

Best Moto 2023: Μάχες με το καλημέρα στις μοτοσυκλέτες και στα scooter

cars

Αττική οδός: Θανατηφόρο τροχαίο με μοτοσυκλετιστή

cars

Η Harley-Davidson παρουσιάζει την υπέροχη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της

cars

Εύβοια: Ανεξέλεγκτα αγριογούρουνα συγκρούστηκαν με μοτοσυκλέτα

cars

Piaggio Group – Άλλη μια εταιρεία με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars

Στο σφυρί ο μοναδικός «μπόμπος» της Ferrari

cars

Μια Ducatti που πήρε τα βουνά της Αλάσκας

cars