CARSNEWS
AUTONEWS

Renault Scenic E-Tech electric: Αφιερωμένο σε οικογένειες με περιβαλλοντικές ευαισθησίες

Το νέο Renault Scenic E-Tech electric έχει σχεδιαστεί για τη σύγχρονη οικογένεια που θέλει να είναι ελεύθερη και ασφαλής στα ταξίδια της. Το νέο Scenic (Safety Concept Embodied in a New Innovative Car) είναι ηλεκτρικό, υπερμοντέρνο, γεμάτο χρήσιμες και διαισθητικές τεχνολογίες, ενώ έχει σχεδιαστεί με βάση βιώσιμα δομικά χαρακτηριστικά.

Το νέο μοντέλο (η 1 η γενιά παρουσιάστηκε το 1996) διαθέτει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αναθεωρώντας την εικόνα του οικογενειακού αυτοκίνητου κατηγορίας C και καλώντας τις οικογένειες να ταξιδέψουν διατηρώντας, παράλληλα, το πρωτοποριακό και φιλικό προς την οικογένεια DNA του. Το Scenic σχεδιαζόταν πάντα για να είναι το κύριο αυτοκίνητο μιας οικογένειας, για τα μακρινά ταξίδια, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Αυτή η φιλοσοφία εξακολουθεί να διατηρείται, χάρη στην αυτονομία των 620 χιλιομέτρων (βάσει WLTP).

Η επιτομή του οικογενειακού αυτοκινήτου

Το νέο ηλεκτρικό Scenic είναι βασισμένο την πλατφόρμα CMF-EV και διαθέτει τολμηρή σχεδίαση. Παράλληλα, το αμάξωμά του έχει compact διαστάσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας (4,47 μ.) αλλά η ευρυχωρία του είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Διαθέτει μπαταρία μικρών διαστάσεων (με ισχύ έως 87 kWh), η οποία απελευθερώνει ακόμη περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις compact αναλογίες του. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ έως 220 ίππους και έως 300 Nm ροπής, τιμές που δίνουν στο Γαλλικό όχημα ευελιξία και σβελτάδα.

Το εσωτερικό, είναι άνετο για όλους τους επιβάτες του. Η επίπεδη οροφή και το μεταξόνιο των 2.78μ. συμβάλλουν καθοριστικά στην αίσθηση ευρυχωρίας. Έτσι, υπάρχει αρκετός χώρος για τους επιβάτες (συμπεριλαμβανομένης της απόστασης των 278χλστ. για τα γόνατα των πίσω), και για τις αποσκευές τους (545 λίτρα). Η πρωτοποριακή οροφή από φωτοχρωματικό γυαλί, και το μεγάλο υποβραχιόνιο ολοκληρώνουν την γκάμα των ευκολιών που βελτιώνουν την άνεση.

Η ηχητική του υπογραφή είναι μοναδική από μόνη της, ως το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας σε συνεργασία με το διάσημο συνθέτη Jean-Michel Jarre.

Το All-new Scenic E-Tech electric θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην γκάμα της Renault, που θα προσφέρεται και στην έκδοση Esprit Alpine, η οποία έχει έναν ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα. Το μοντέλο κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Douai (στο ElectriCity), ενώ προβλέπεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2024.

Οικογενειακό αυτοκίνητο με βιώσιμο σχεδιασμό

Η 5η γενιά του Renault Scenic εισάγει ένα νέο όραμα κινητικότητας. Αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό όχημα είναι πιο ευρηματικό, πιο γενναιόδωρο και πιο σχετικό με την εποχή του από ποτέ, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια, σε νέα επίπεδα. Το Scenic E-Tech electric συναρμολογείται στη Γαλλία, στο εργοστάσιο της ElectriCity στο Douai, ενώ ο κινητήρας του κατασκευάζεται επίσης στη Γαλλία, στο Megafactory της Cléon. Έως και το 24% των μερών του αυτοκινήτου ανακυκλώνονται, ενώ το 90% του βάρους του – συμπεριλαμβανομένης και της μπαταρίας – είναι ανακυκλώσιμο.

Related Articles

Cupra CEO: Ξεχάστε τα sports cars… προς το παρόν!

cars

Η Daimler χάνει άλλη μία δικαστική μάχη.

cars

Ford Kuga. Συνεχώς συνδεδεμένοι μαζί του

cars

Premier League: Ήττα-σοκ για τη Λίβερπουλ που… χαρίζει το πρωτάθλημα

cars

Hyundai Kona Electric. H επιλογή του ΑΔΜΗΕ

cars

Ο Κιάνου Ριβς με τη σύντροφό του στο κόκκινο χαλί – Το ζευγάρι έδωσε ένα δημόσιο φιλί

Bury

Λειτουργίες που κάνουν τη διαφορά στο NissanConnect του Qashqai

cars

BMW 320d Xdrive. Με προορισμό…την οδήγηση

cars

Jeep Wrangler & Gladiator – Κυριάρχησαν στα SEMA Awards

cars