CARSNEWS
MOTONEWS

SYM WILD 160 – Αγριεμένο

Η έννοια της ελευθερίας και του αδάμαστου, άγριου πνεύματος, βρίσκει ίσως μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές εκφάνσεις της στο WILD 160, το νέο scooter της SYM! Ανήκει στη νέα γενιά προϊόντων της εταιρείας που κατέχει για μία δεκαετία την κορυφή του κλάδου δικύκλων στην Ελλάδα, με έναν σπορ χαρακτήρα και γενναίες δόσεις προσωπικότητας, πρακτικότητας, τεχνολογίας αιχμής και ευχρηστίας. Ο σχεδιασμός του WILD 160 είναι εμπνευσμένος από την επιθετική όψη του ταχύτερου φιδιού στον κόσμο, του Black Mamba, με τις γωνίες και τις επιφάνειες της μπροστινής όψης, να προσδίδουν μία διαρκή επιθετική κίνηση, ακόμη και όταν το WILD 160 είναι σταματημένο! Οι LED προβολείς είναι κι αυτοί σχεδιασμένοι και τοποθετημένοι ώστε να παραπέμπουν στο βλέμμα του mamba και παράλληλα να προσδίδουν μια αποτελεσματική δέσμη φωτός, ενώ τα επίσης LED πίσω φωτιστικά σώματα κάνουν το WILD 160 να μην μοιάζει με κανένα άλλο scooter ή μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί στο δρόμο, χάρη στο μοναδικό σχήμα τους που αντιγράφει τα δόντια του φιδιού έτοιμα να αρπάξουν τη λεία του.

Η βαφή του WILD 160 αποτελεί κι αυτή ένα εντυπωσιακό στοιχείο του υγρόψυκτου scooter, καθώς χρησιμοποιεί μια σύγχρονη τεχνολογία επίστρωσης, η οποία δίνει έναν διαφορετικό χρωματικό τόνο στις επιφάνειες, ανάλογα με το πώς φωτίζονται τα πλαστικά του σε διάφορες φωτιστικές συνθήκες. Επιπλέον, το τμήμα σχεδιασμού του εργοστασίου πρόσθεσε μερικές ιδιαίτερες πινελιές που κάνουν το WILD 160 να διαθέτει μια ξεχωριστή ταυτότητα, όπως η υφή των πλαστικών του στο εσωτερικό της ποδιάς και στο υπόλοιπο “κοστούμι”, που θυμίζει φολίδες από δέρμα φιδιού και αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα στην κατηγορία. Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του WILD 160 αποδίδει 16 ίππους και 15Nm ροπής και είναι κατασκευασμένος με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής. Διαθέτει σύστημα start/stop, εξελιγμένο ψεκασμό της Keihin, σύστημα μηδενικής αντίστασης κατά την εκκίνηση (Ζ. R.S.G.) με τη γεννήτρια να παίζει το ρόλο και της μίζας, και ειδική κατεργασία μειωμένων τριβών για τα κινούμενα μέρη. Επιπλέον, η υδροδυναμική μελέτη του συστήματος ψύξης μέσα από προηγμένα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της SYM, το καθιστά πιο αποτελεσματικό και μικρό σε μέγεθος, συμβάλλοντας σημαντικά στη συγκέντρωση των μαζών και κατ’ επέκταση στη δυναμική συμπεριφορά του WILD 160.

Τα κινούμενα μέρη και ο εκκεντροφόρος έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η απόδοση να είναι απόλυτα γραμμική και παράλληλα η κατανάλωση να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Εκτός από το στιλ, ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην εργονομία και την πρακτικότητα του WILD 160, με την ενιαία σέλα να διαθέτει μεγάλη επιφάνεια, μικρή υψομετρική διαφορά ανάμεσα σε αναβάτη και συνεπιβάτη, αλλά και ικανή ποσότητα αφρώδους για άνεση ακόμη και μετά από πολύωρη παραμονή πάνω της. Το εργονομικό τρίγωνο (σέλα – τιμόνι – πάτωμα) δημιουργεί απόλυτα φυσικές γωνίες για τα άκρα, ακόμη και στους υψηλόσωμους αναβάτες, ενώ υπάρχει και η επιλογή για την τοποθέτηση των ποδιών πιο μπροστά και σε πιο όρθια θέση, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση στις πιο μακρινές διαδρομές. Το επίπεδο πάτωμα έχει μεγάλες διαστάσεις που βοηθούν τη μεταφορά αντικειμένων και χειραποσκευών, προσθέτοντας τόνους χρηστικότητας χωρίς να θυσιάζει μέρος του στιλ. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα έχει χωρητικότητα 28 λίτρων και μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος. Ο συνδυασμός του στιλ με την πρακτικότητα, τονίζεται και από τις έξυπνες λύσεις όπως η θύρα USB, ο γάντζος ανάρτησης χειραποσκευών, ο ανοιχτός αποθηκευτικός χώρος κάτω από το τιμόνι και ο κεντρικός διακόπτης με τη μαγνητική, αντικλεπτική ασφάλεια.

Το WILD 160 δεν θα μπορούσε να υπολείπεται στον τομέα της συμπεριφοράς και της ασφάλειας, με τη SYM να εξοπλίζει το scooter της με το πατενταρισμένο σύστημα μοχλισμού A.L.E.H. το οποίο μειώνει σημαντικά τη συμπίεση της πίσω ανάρτησης στις επιταχύνσεις και στο απότομα άνοιγμα του γκαζιού, βελτιώνοντας θεαματικά και τις γρήγορες εξόδους από τις στροφές. Επιπλέον, στο στάνταρ ηλεκτρονικό εξοπλισμό του WILD 160 συμπεριλαμβάνονται το σύστημα traction control, καθώς και το εξελιγμένο ABS 10.3ΜΒ της BOSCH, το οποίο διαθέτει μικρότερο όγκο και βάρος, αλλά ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χάρη στην τεχνολογία FPU chip. Η μεγάλη οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD), προβάλλει όλες τις απαραίτητες και χρήσιμες πληροφορίες με ευανάγνωστες ενδείξεις κάτω από όλες τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού, ενώ οι διακόπτες στα χειριστήρια του WILD 160 είναι σχεδιασμένοι στα πρότυπα των σπορ, μεγαλύτερων, μοτοσυκλετών, με γνώμονα την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα , σε συνδυασμό με μια ποιοτική κατασκευή. Η τιμή του WILD 160 έχει καθοριστεί στα 3.495€

Related Articles

BMW: 5 χρόνια εγγύηση και δωρεάν service

cars

Yamaha TR2 1969 – Δημοπρασία σπάνιας αγωνιστικής ρέπλικας

cars

Καρδίτσα: Έγιναν τρεις συλλήψεις για απόπειρα εξαγοράς ψήφων

cars

Buell Super Touring 1190 – Το «τέρας» από την Αμερική

cars

Μια πραγματικά καινοτόμα ηλεκτρική μηχανή

cars

Ducati «Black Rideday» με όφελος έως 5.000 ευρώ

cars

Αυτοκίνηση – Electromobility 2023: Έρχεται η μεγαλύτερη έκθεση για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα

cars

Τι σημαίνει μοτοσυκλετισμός;

cars

Α2 δίπλωμα: Ποιοι περιορισμοί οριοθετούν την κατηγορία;

cars