CARSNEWS
AUTONEWS

Tο Κίεβο απέρριψε τους όρους που έθεσε ο Πούτιν για ειρηνευτικές συνομιλίες

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου απέρριψε την «ειρηνευτική πρόταση» που παρουσίασε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια να επιτευχθεί ειρήνη και δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μέσω Zoom, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Οι προϋποθέσεις του Πούτιν

Ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες ακόμα και «αύριο», αν τα ουκρανικά στραστεύματα αποσυρθούν από τις περιφέρειες της Ζαπορίζια, της Χερσώνας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και αν η Ουκρανία παραιτηθεί από τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Αν η Ουκρανία συμφωνήσει στους όρους αυτούς, «το ίδιο λεπτό» η Ρωσία θα σταματήσει το πυρ και θα αρχίσει διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στα στελέχη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμα πως η προώθηση του στρατού του προς το Κίεβο το 2022 είχε στόχο να αναγκάσει την Ουκρανία να δεχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία και ότι δεν υπήρχε η πρόθεση να καταληφθεί εξ εφόδου η ουκρανική πρωτεύουσα.

Η Ουκρανία και η Δύση υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ήθελε να καταλάβει το Κίεβο και να εγκαταστήσει εκεί φιλικούς προς τη Ρωσία ηγέτες, όμως η επίθεσή της αποκρούσθηκε από τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών.

Related Articles

Χιλιάδες τροχαίες παραβάσεις στο ξεκίνημα του Μαρτίου

cars

Μακρόν: Αν η κατάσταση επιδεινωθεί στην Ουκρανία, θα είμαστε έτοιμοι ώστε η Ρωσία να μην κερδίσει ποτέ

cars

Τι θα δείξει η Daihatsu στο Τόκιο;

cars

Έπεσε σε κώμα από γυρισμένη τρίχα στη βουβωνική χώρα – Έπαθε πνευμονία και έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς

cars

Τα δύο πρόσωπα της Ίμπιζας: Παράδεισος για τους τουρίστες, «κόλαση» για τους κατοίκους που κοιμούνται σε αμάξια

cars

Νέο Toyota Yaris. Έτοιμη η ολοκαίνουρια γενιά του

cars

Το ψαροχώρι στην Κρήτη που αντιστέκεται στον μαζικό τουρισμό

Bury

BMW: Η επόμενη 2 Series θα συνεχίσει να είναι πισωκίνητη.

cars

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Καταβλήθηκαν οι επιδοτήσεις σε 676 δικαιούχους

cars