CARSNEWS
F1 & RACES

Vowles – “Ο Franco αξίζει μια θέση στη F1”

Ο James Vowles μίλησε με πολύ καλά λόγια για την απόδοση και την παρουσία του Franco Colapinto στους πρώτους αγώνες με την Williams, την ώρα που το όνομα παίζει για τις εναπομείναντες θέσεις στο grid του 2025

Μετά το καταστροφικό ατύχημα του Logan Sargeant στο FP3 του GP Ολλανδίας, η αντικατάσταση – αποχώρηση του Αμερικανού οδηγού από την Williams ήταν μονόδρομος. Η Βρετανική ομάδα (σ.σ. ιδιοκτησίας Dorilton Capital από τον Σεπτέμβριο του 2020) ανακοίνωσε την λήξη συνεργασίας με τον Αμερικανό οδηγό και την άμεση ολοκλήρωση της καριέρας του Sargeant στη F1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Williams στην καλοκαίρινη διακοπή ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Carlos Sainz από το 2025 και με την έλευση των νέων κανονισμών το 2026

Για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν η Williams αποφάσισε να δώσει το δεύτερο μονοθέσιο της, στον Franco Colapinto. Ο Αργεντίνος οδηγός έτρεχε στο πρωτάθλημα της Formula 2, με τα χρώματα της “MP Motorsport”.

Και τα αποτέλεσματα σε Monza, Baku και Σιγκαπούρη ?

Απλά εντυπωσιακά !!!

Στο ντεμπούτο του στη Monza κατέταγη 12ος, ενώ εκκινούσε από την 18η θέση, η οποία προήλθε από δικό του λάθος στην τελευταία του προσπάθεια στο Q1.

Στο GP Αζερμπαϊτζάν ο Colapinto πήρε τους πρώτους του βαθμούς και βοήθησε την Williams στο να πετύχει την διπλή καλή βαθμολόγηση. Με αυτό το αποτέλεσμα η Williams βρίσκεται στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στην 8η θέση με 16 βαθμούς.

Η παρουσία όμως της Williams στο GP Σιγκαπούρης και στο σιρκουί της Μαρίνα Μπέι δεν ήταν ίδια, καθότι ο Albon εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στον κινήτηρα και ο Colapinto τερμάτισε στην 11η θέση.

Παρόλα αυτά η παρουσία του Colapinto στους πρώτους 3 αγώνες ήταν εξαιρετική, με τον αγωνιστικό διευθυντή της Williams, James Vowles να μπλέκει το εγκώμιο του στο “Beyond the Grid” podcast της F1

Αυτό που δεν περίμενα να συμβεί είναι το πόσο γρήγορα ανέβασε ρυθμούς. Σκέφτηκα ότι θα του έπαιρνε άλλους μερικούς αγώνες για να είναι στο επίπεδο των υπολοίπων. Επομένως αυτό θα συνέβαινε, όταν θα ήμασταν στην Αμερική“, ανέφερε αρχικά ο Vowles.

Όπου είναι τα δυνατά του σημεία, αυτός προσωπικά, μπορεί να αντέξει όλη αυτή την πίεση. Δεν είναι ποτέ ταραγμένος, ποτέ δεν πανικοβλήθηκε, ποτέ δεν είναι υπερφορτωμένος. Απλώς λέει, (δώσε μου περισσότερα και μπορώ να σου δώσω περισσότερα)“.

Αυτό που μας δίνει ο Franco είναι η προσφορά από εκείνον της καθαρής απόδοσης. Αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στα δύο, κάτι που πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό που θα έλεγα είναι ότι ο Franco αξίζει μια θέση στη F1“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Author

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

Related Articles

Παντός καιρού ο Φερστάπεν, νέα πρωτιά στον Sprint Race του Βελγίου

cars

Η νέα εποχή της AlphaTauri στην F1 (video)

cars

The best social media from Austin

cars

Πρόγραμμα F1 GP Ιταλίας: Πού και τι ώρα θα δεις αγώνα

cars

Lewis Hamilton thrilled with new Mercedes reality despite fresh Japanese GP blow

Bury

will.i.am releases new F1-inspired single ‘LET’S GO’

cars

FIA Thursday press conference – 2023 Japanese Grand Prix

cars

Η FIA δέχτηκε Andretti/Cadillac και… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

cars

Ferrari’s first major updates of 2024

cars