CARSNEWS
F1 & RACES

Πρόγραμμα F1 GP Ιταλίας: Πού και τι ώρα θα δεις αγώνα

Οι φίλοι του Max Verstappen αδημονούν για ένα μοναδικό ρεκόρ 10 συνεχόμενων νικών και οι υπόλοιποι συνεχίζουν τα βουντού για να τον σταματήσουν

Top Gear TEAM

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza

Φέτος στην Formula 1 παρακολουθούμε την πορεία ενός οδηγού προς το πάνθεον του σπορ με ρεκόρ, νίκες και τίτλους να οδεύουν προς εκείνον με χαρακτηριστική ευκολία. Στην Ολλανδία η βροχή έφερε τα πάνω κάτω και αναστάτωση, αλλά για όλους τους άλλους, όχι για τον Max Verstappen.

Τώρα μεταφερόμαστε στην παραδοσιακή Monza όπου η Ferrari σε ό,τι κατάσταση και αν είναι παραμένει σημείο αναφοράς και η ομάδα που τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα. 

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza

Ο αγώνας είναι ο 14ος φετινός και έχει ήδη προδιαγραφεί ένα ασύλληπτο ρεκόρ 10 συνεχόμενων νικών από τον Max Verstappen με το οποίο θα ξεπεράσει τον Sebastian Vettel τον οποίο ισοφάρισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι κατά τεκμήριο, πολύ τολμηρό και ριψοκίνδυνο να προεξοφλείς μια τόσο σπουδαία επίδοση, όμως φέτος δεν είναι και τόσο με τον Max να έχει κερδίσει 11 αγώνες και την Red Bull όλους τους φετινούς. 

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza

Από εκεί και πίσω; 

Όμως όσο αδιάφορη είναι η φετινή Formula 1 για τις νίκες στους αγώνες, άλλο τόσο ενδιαφέρουσα και σχεδόν συναρπαστική είναι από τη δεύτερη θέση και κάτω. Ήδη ενόψει του αγώνα της Monza αξίζει κανείς να ασχοληθεί με ορισμένα επιμέρους ζητήματα που θα αυξήσουν την αγωνία και θα επικεντρώσουν την προσοχή μας σε κάτι διαφορετικό. 

Ferrari νέα εμφάνιση στην Monza

Η Ferrari βεβαίως δεν είναι ένα από αυτά γιατί πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και στην Monza σε πανηγυρικό κλίμα λόγω εορτασμών για την νίκη στο Le Mans, θα είναι ακόμη περισσότερο επίκεντρο της προσοχής. Στόχος είναι μια καλή εμφάνιση που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη ή τέλος πάντων για να μην είμαστε και υπερβολικοί που θα δώσει λίγο θάρρος στους Τιφόζι. 

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza Williams

Το άλλο στοιχείο που αξίζει κανείς να προσέξει είναι η παρουσία της Williams η οποία είναι μια από τις ομάδες που έχουν βελτιωθεί σημαντικά στη διάρκεια της σεζόν. Οι πίστες με χαμηλή κάθετη δύναμη θεωρούνται πως ευνοούν την ομάδα όπως έδειξε η απόδοση στον Καναδά. Η καλή εμφάνιση του Albon στις κατατακτήριες του Zandvoort και οι 4 βαθμοί που απέσπασε στο τέλος του αγώνα, εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους και η αυτοπεποίθηση για την προσεχή, γρήγορη Monza είναι στα ύψη. 

Ο Liam Lawson 

Ο rookie Liam Lawson είναι επίσης ένα σημείο που πρέπει να προσέξει κανείς. Στην Ολλανδία ήρθε από τον πάγκο και αυτό του δίνει ορισμένα ελαφρυντικά. Στην Ιταλία θα είναι προετοιμασμένος κατάλληλα; Μπορεί να ξεδιπλώσει τις σπουδαίες ικανότητές του, ξεκινώντας ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο με τα δικά του δεδομένα; Αυτές οι απορίες είναι ενδιαφέρουσες γιατί μεταξύ μας το σπορ έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και ο Νεοζηλανδός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει η Red Bull στο έμψυχο δυναμικό της. 

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza Liam Lawson

Τα ελαστικά 

Όπως έγινε για πρώτη φορά στην Ουγγαρία φέτος, έτσι και στην Monza θα δοκιμαστεί ο κανονισμός που περιορίζει τη χρήση των ελαστικών από 13 σετ σε 11. Με βάση αυτό τα τρία session δοκιμών θα έχουν υποχρεωτική χρήση συγκεκριμένης γόμας. Στο Q1 οι οδηγοί θα φορούν τα σκληρά, στο Q2 τα medium και στο Q3 τα μαλακά. Κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του 3 σετ σκληρής γόμας, 4 medium και 4 μαλακής και αυτό σύμφωνα με την Formula 1 “σώζει” 160 ελαστικά κάθε Σαββατοκύριακο. 

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza

Που θα δούμε αγώνα;

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή στις 14:30 και συνεχίζεται με το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Οι ελεύθερες δοκιμές προβάλλονται από τον Ant1+ όπως πάντα και το τρίτο σκέλος αυτών διεξάγεται το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 14:30.

F1 Grand Prix Ιταλίας Monza

Την ίδια ημέρα, στις 17:00 ξεκινούν οι κατατακτήριες δοκιμές που θα προβληθούν επίσης από τον Ant1+ και όχι από τον ελεύθερο Ant1. Την Κυριακή ωστόσο το ελεύθερο κανάλι του Ant1 θα ξεκινήσει την επαφή με την Formula 1 από τις 15:00 και την εκπομπή Formula 1 Show. Στις 16:00 είναι η εκκίνηση του αγώνα ο οποίος θα μεταδοθεί σε περιγραφή Τάκη Πουρναράκη και Πάνου Σεϊτανίδη τόσο από τον Ant1 όσο και από τον Ant1+.

Related Articles

Αλόνσο: «Άδικες για τους οδηγούς οι χειμερινές δοκιμές»

cars

F1 GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3 -Ποινές θέσεων σε Perez και Leclerc

cars

Στα όρια του… χουλιγκανισμού οι νέες Aston Martin Vantage και DBS

cars

Summer Break στην F1: Τι είναι το καλοκαιρινό διάλειμμα και πώς θεσμοθετήθηκε

cars

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ricciardo στη McLaren (+video)

cars

10+1 facts για το Ουγγρικό GP!

cars

Η Audi θυσιάζει τα αγωνιστικά της προγράμματα για χάρη της F1

cars

Λιουις Χάμιλτον: Αυτό είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο

cars

Verstappen chases Formula One history with a come-from-behind win in Austin

cars