CARSNEWS
F1 & RACES

Η Audi θυσιάζει τα αγωνιστικά της προγράμματα για χάρη της F1

H γερμανική φίρμα προχώρησε σε μία πολύ σημαντική απόφαση για το αγωνιστικό της τμήμα και πλέον στρέφει πλήρως την προσοχή της στη Formula 1.

To 2026 είναι κάτι λιγότερο από τρία χρόνια μακριά, όμως όλοι οι κατασκευαστές της Formula 1 ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα εποχή του σπορ. Ένας εξ’ αυτών είναι η Audi, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Sauber Motorsport.

Λίγα 24ωρα μετά το Grand Prix Μ. Βρετανίας, ο γερμανικός κολοσσός προχώρησε σε μία άκρως σημαντική απόφαση. Με ανακοίνωσή της, η Audi σταματά όλες τις εργοστασιακές της δραστηριότητες σε κατηγορίες όπως το Ράλλυ Ντακάρ, τους αγώνες αντοχής GT2 και GT3 και το DTM, αρχής γενομένης από το 2024.

Audi

Το στρατηγικό πλάνο έγινε γνωστό σε όλες τις ομάδες και τους οργανισμούς που συνεργάζονται με την Audi Sport και έχουν εργοστασιακή υποστήριξη. Το πρόγραμμα στο Ντακάρ θα ολοκληρωθεί μετά τον αγώνα του 2024. Όσον αφορά το Audi R8 GT3, το ομολογκάρισμα του αγωνιστικού αυτοκινήτου θα επεκταθεί μέχρι το 2026, ώστε να συνεχίσει να παίρνει μέρος στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα με ιδιωτικές πλέον ομάδες.

Παράλληλα, αυτό θα οδηγήσει τους εργοστασιακούς οδηγούς της Audi Sport να αναζητήσουν αλλού στέγη από την επόμενη χρονιά.

Audi

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της γερμανικής φίρμας που πλέον εστιάζει πλήρως στη Formula 1 και την είσοδό της στο σπορ το 2026. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στο εσωτερικό της μάρκας, με τον Γκέρνοτ Ντόλνερ να αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στη θέση του Μάρκους Ντούσμαν.

Audi F1

Τους τελευταίους μήνες, η Audi πραγματοποιεί πολυάριθμες προσλήψεις στο τμήμα κινητήρων της. Παράλληλα με την εξαγορά της Sauber, ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στο εργοστάσιο του Χίνβιλ ώστε να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του.

Στόχος είναι όταν η ομάδα μεταμορφωθεί σε Audi Sport από το 2026, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μίας κορυφαίας ομάδας της Formula 1.

Φωτογραφίες: Audi

Related Articles

Αίγιο: Viral οι καρναβαλιστές που έκαναν σε οχήματα περαστικών pit stop αλα Formula 1 ως μηχανικοί… της Ferrari

cars

Tsunoda jokes AlphaTauri need ‘three seats’ in 2024

cars

GP Ρωσίας: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Μπροστά και με διαφορά ο Verstappen στο FP1

cars

F1: Μία σεζόν τελειώνει, μία άλλη ξεκινά!

cars

Danica Patrick revealed as new Drive to Survive pundit alongside former F1 team boss

cars

Δεν αποκλείει την επιστροφή του στην F1 ο Φέτελ

cars

Ο Kubica έχει να «αγωνιστεί» από το 2010!

cars

Formula 1 – GP Ουγγαρίας : Πρωτιά στην τηλεθέαση για τον ασταμάτητο Φερστάπεν (εικόνες)

cars