CARSNEWS
F1 & RACES

Αλόνσο: «Άδικες για τους οδηγούς οι χειμερινές δοκιμές»

Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin καλεί τη Formula 1 σε αλλαγές στη διεξαγωγή των χειμερινών δοκιμών, καθώς είναι άδικες.

Ο χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησαν στο Σακχίρ. Από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου, ομάδες και οδηγοί θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη νέα σεζόν.

Αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία των 10 ομάδων να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα, να κάνουν τις μετρήσεις που θέλουν και να χαράξουν την πορεία εξέλιξης της χρονιάς. Ωστόσο η πλειονότητα των οδηγών δεν είναι χαρούμενοι με τις τρεις ημέρες δοκιμών.

Στο περιθώριο του τεστ στο Μπαχρέιν, Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin θεωρεί πως ο περιορισμένος χρόνος οδήγησης είναι άδικος: «Έχουμε πολύ περιορισμένο αριθμό ημερών για δοκιμές. Το σκέφτομαι όλο το χειμώνα, πόσο άδικο είναι να έχουμε μιάμιση ημέρα για να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα σε κανένα άλλο σπορ του πλανήτη για τα χρήματα που δαπανούν οι ομάδες και το μάρκετινγκ που περιλαμβάνεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουμε έστω τέσσερις ημέρες δοκιμών στο Μπαχρέιν και ο κάθε οδηγός να έχει από δύο ημέρες. Δεν μπορείς με τρεις ημέρες να χωρίσεις σωστά τους οδηγούς. Δεν γνωρίζω γιατί δεν χρησιμοποιούμε δύο μονοθέσια γιατί τρέχουμε στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα».

F1 2024 is on. #F1Testing pic.twitter.com/ky4oPBHgzi

— Aston Martin Aramco F1 Team (@AstonMartinF1) February 21, 2024

Ο επικεφαλής της ένωσης οδηγών GPDA, Τζορτζ Ράσελ, συμμερίζεται την άποψη του Ισπανού οδηγού της Red Bull Racing.

«Προσωπικά δεν πιστεύω πως τρεις ημέρες είναι αρκετές. Από πλευράς οδηγών είναι μόλις μιάμιση ημέρα οδήγησης. Φανταστείτε τον Ράφαελ Ναδάλ να μην κάνει προπόνηση για 12 μήνες και λίγο πριν το Ρολάν Γκαρόζ να κάνει μιάμιση ημέρα προπόνηση. Δεν θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο. Κατανοώ γιατί το κάνουμε αυτό. Ίσως τρεις ημέρες με δύο μονοθέσια να ήταν η καλύτερη επιλογή», ανέφερε.

Ακολουθήστε όλη τη δράση από τις χειμερινές δοκιμές της Formula 1 στο gMotion by Gazzetta με LIVE και για τις τρεις ημέρες. Παρακολουθήστε το σημερινό LIVE με ένα κλικ εδώ.

The view we’ve been waiting for. #F1Testing pic.twitter.com/yxt72ke9jo

— Aston Martin Aramco F1 Team (@AstonMartinF1) February 21, 2024

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Related Articles

H τελική κατάταξη του GP Αυστρίας και οι νέες βαθμολογίες της F1

cars

Πως ο Montezemolo παραλίγο να βρεθεί στο «τιμόνι» της F1

cars

Grand Prix της Formula 1 στη Μαδρίτη από το 2026

cars

How F1’s new team conservatism has already seen off one credible bid

cars

F1 2026: Η νέα εποχή

cars

GP Ισπανίας: Pole #100 για Hamilton!

cars

Ο Φερστάπεν έκανε στη Σ. Αραβία το δύο στα δύο στις pole

cars

Αυτή είναι η νέα ομάδα που κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στην F1

cars

Formula 1: Εκκινεί το Σάββατο στο Μπαχρέιν η σεζόν των 24 αγώνων!

cars