CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3 -Ποινές θέσεων σε Perez και Leclerc

Ο Max Versttappen σημείωσε τον πρώτο χρόνο στο FP3 του Austin. Όμως τα σημαντικά νέα αφορούν στις ποινές θέσεων εκκίνησης για τους Perez και Leclerc.

Οι Perez και Leclerc μάχονται για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Έτσι, οι ομάδες τους αποφάσισαν να τους δώσουν ένα μικρό boost για τους 4 τελευταίους αγώνες της σεζόν. Οι δύο οδηγοί πήραν από έναν καινούργιο κινητήρα εσωτερικής καύσης ενώ ο Leclerc πήρε και νέο turbo. Κατά συνέπεια ο Perez έχει 5 θέσεις ποινής και ο Leclerc 10.

Ποινές θα πάρουν επίσης και οι Alonso-Zhou οι οποίοι πήραν επιπλέον στοιχεία στις PU τους. Στο χθεσινό FP2 -όπου δοκιμάστηκαν τα ελαστικά του 2023- επετράπη σε όσους οδηγούς δεν είχαν συμμετάσχει στο FP1 να συμπληρώσουν γύρους με τα φετινά Pirelli. Ο Leclerc ήταν ταχύτερος όλων όπως και στην αρχή του FP3.

Ο Carlos Sainz συνέχισε την χθεσινή του πολύ δυνατή εμφάνιση ανεβαίνοντας αρχικά στην δεύτερη θέση με την medium γόμα. Η μεσαία γόμα της Pirelli αποδεικνύεται μέχρι στιγμής η καλύτερη για την πίστα του Austin. Τα soft μπορεί να είναι ελαφρώς ταχύτερα, όμως, μετά βίας μπορούν να βγάλουν έναν γρήγορο γύρο.

Το χαρακτηριστικό αυτό μας χάρισε αρκετά θεαματικά “καρτίστικα” περάσματα από τον αργό τρίτο τομέα. Εκείνα των Alonso και Leclerc ήταν τα πιο εντυπωσιακά. Οι Alpine ήταν και πάλι εξαιρετικά ανταγωνιστικές.

Ανταγωνιστικές, όμως, παρουσιάστηκαν και οι Mercedes. Κυρίως εκείνη του Hamilton που βρέθηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης ανάμεσα στις δύο Red Bull. Με είκοσι λεπτά να απομένουν ο Perez ήταν πρώτος.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι οδηγοί έκαναν προσομοιώσεις qualifying. Ταχύτερος ήταν ο Verstappen με τις δύο Ferrari πίσω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

FIA: Προσφορά στην Red Bull σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ

Porsche: Συνεχίζονται οι επαφές με ομάδες της F1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Sainz πρώτος στο FP1

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Ισπανίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP2 ο Hamilton (vid)

cars

F1: Το «Μεγάλο Τσίρκο» στο «Μεγάλο Μήλο»; – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Ξέρω τι έκανες πριν μπεις στην F1: Με τι ασχολούνταν πέντε οδηγοί πριν βρεθούν στο grid

cars

GP Ρωσίας: Leclerc vs Verstappen στο FP1

cars

Δε συμφώνησαν οι ομάδες για τέταρτη ζώνη DRS στη Σιγκαπούρη

cars

F1 GP Μεξικού: Ταχύτερος για 1 δέκατο ο Hamilton FP1

cars

Σο τιμόνι της Williams και το 2024 ο Λόγκαν Σάρτζεντ!

cars

F1 GP Ισπανίας: Grand Slam Max!

cars