CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Το «Μεγάλο Τσίρκο» στο «Μεγάλο Μήλο»; – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Την στιγμή που ο Σερ Λιούις Χάμιλτον, οδηγός της Mercedes, ζητά την επέκταση της Formula 1 στην Αφρική – τη μόνη ήπειρο που δεν έχει αγώνα – και οι ομάδες ζητούν από τη διοργανώτρια αρχή ένα πιο λογικό και ομαλό πρόγραμμα που να τις βοηθάει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μεταφοράς του εξοπλισμού τους, το Formula One Group ονειρεύεται νέο Grand Prix στις ΗΠΑ.

Ο Τσέις Κάρεϊ, μη εκτελεστικός πρόεδρος του οργανισμού, αποκάλυψε την επιθυμία της Liberty Media να προσθέσει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έναν ακόμη αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ιδανικό σενάριο θα ήταν αυτός να διεξάγεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

H Formula 1 τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στο πρόγραμμά της τα Grands Prix του Μαϊάμι και τους Λας Βέγκας – το οποίο έγινε πρώτη φορά εδώ και 41 χρόνια την προηγούμενη εβδομάδα – ενώ ήδη υπήρχε εκείνο στο Όστιν του Τέξας. Από το 1982 μια χώρα δεν διοργάνωνε τρεις αγώνες σε μια σεζόν…

Η κορυφαία βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αφορμή το Drive to Survive που προβάλλεται στο Netflix γνώρισε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, ενώ κάθε σεζόν καταρρίπτονται ρεκόρ τηλεθέασης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη χώρα.

Με τους επενδυτές από τη Βόρεια Αμερική να συρρέουν για να αγοράσουν ποσοστά στις ομάδες καθώς επίσης και κατασκευαστές από τις ΗΠΑ να ενδιαφέρονται να μπουν στο… κόλπο, το «Μεγάλο Τσίρκο» θέλει να το εκμεταλλευτεί και να βάλει ακόμη έναν αγώνα για το αμερικανικό κοινό. Και με δεδομένο το πόσο αυτά αγαπά τις street πίστες – αλλά και το πόσο πιο… οικονομικές είναι – προτάσσεται αυτό το σχέδιο από το να ενεργοποιηθεί και πάλι κάποια πίστα κοντά στο «Μεγάλο Μήλο» όπως συνέβαινε στο παρελθόν όταν γίνονταν αγώνες στην πολιτεία το 1960 και το 1970.

«Αυτό είναι που πρέπει να συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσέις Κάρεϊ. «Είχαμε πει εξ αρχής ότι το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και η Νέα Υόρκη είναι οι επόμενες πόλεις στις οποίες πρέπει να αγωνιζόμαστε. Και το Λας Βέγκας δεν διέψευσε τις προσδοκίες μας», συμπλήρωσε ο Αμερικανός παράγοντας.

Formula 1 News: Liberty Media eyes 4th USA race https://t.co/B1ntDgGgrw F1 non-executive chairman Chase Carey revealed that Liberty Media was aiming to bring the sport to New York City as a 4th USA race.

— AutoRacing1.com (@AutoRacing1) November 20, 2023

Πηγή: newsbeast.gr

Related Articles

O Hakkinen θέλει την παραμονή του Vettel στην F1

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Άλισον: ‘Δεν βλέπω λόγο να μην πιάσει η Mercedes τη Red Bull φέτος’

cars

F1: Η νέα Mercedes W15 στην πίστα για πρώτη φορά – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

O Schumacher είχε τρομοκρατήσει το Rosberg!

cars

Η νέα εποχή της AlphaTauri στην F1 (video)

cars

F1: Red Bull and Max Verstappen’s ‘phenomenal’ 2023 Formula 1 season must not be understated

cars

Russell on his Mercedes belief and being pushed by Hamilton

cars

Formula 1: Πώς θα έμοιαζαν αν δεν ήταν οδηγοί της F1 – Αστείες φωτογραφίες με τους «πιλότους»

cars