CARSNEWS
F1 & RACES

H Mercedes και το… Έβερεστ

Oι πυρετώδεις προετοιμασίες της γερμανικής ομάδας ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 συνδυάζονται με πολλά ερωτηματικά.

Για πρώτη φορά μετά το 2011, η Mercedes-AMG δεν κατάφερε να κερδίσει Grand Prix της Formula 1 σε μία αγωνιστική χρονιά. Η φετινή της πορεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη παρά το γεγονός πως πήρε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η W14 E Performance στα χέρια του Λιούις Χάμιλτον ήταν ένα μονοθέσιο που σποραδικά μπορούσε να ανέβει στο βάθρο, ενώ πολλές φορές ξεπέρασε τις δυνατότητές του. Με δεδομένο πως σε ελάχιστους αγώνες η γερμανική ομάδα είχε το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο, η τελική της θέση στο πρωτάθλημα μοιάζει με άθλο.

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) November 26, 2023

Ο στόχος της το 2024 είναι να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1. Για να το κάνει αυτό πρέπει να κερδίσει τη Red Bull Racing. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, μιας και η αυστριακή ομάδα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Παρά το γεγονός πως δεν έχουμε μπει ακόμη στο έτος 2024, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, έκανε τη δική του παραδοχή για την επόμενη σεζόν: «Όταν κερδίζεις τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, τότε αυτό σου θυμίζει πως έχασες την πρώτη θέση. Πρέπει όμως να παραμείνουμε ταπεινοί. Για να πιάσουμε τη Red Bull, πρέπει να ανέβουμε το Έβερεστ. Η Red Bull ξεκίνησε σε αυτή την εποχή της Formula 1 με ένα τεράστιο πλεονέκτημα το οποίο έχει διατηρήσει. Πρέπει να σεβόμαστε τα επιτεύγματά τους και υπό τους τωρινούς κανονισμούς το να τους κερδίσουμε είναι κόντρα στα προγνωστικά. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

2023 ✅ We can’t wait to see what comes next 👊 pic.twitter.com/AFjqiCNnxk

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) November 26, 2023

Για το 2024 η Mercedes έχει ανακοινώσει πως θα αλλάξει φιλοσοφία στο σχεδιασμό του μονοθεσίου της. Το ερώτημα είναι αν με τη νέα κατεύθυνση θα καταφέρει να καλύψει το έδαφος από την κορυφή.

Φωτογραφίες: LAT/Mercedes

Related Articles

Vettel: «Πρέπει να βελτιωθώ το 2020»

cars

Ανακοινώθηκε η νέα ταυτότητα της AlphaTauri και το όνομά της θα μας δυσκολέψει

cars

Μία βόλτα στο COTA με τον Norris (video)

cars

Η νέα Ferrari ‘Project 676’ του 2024 έτοιμη για την αεροσήραγγα

cars

Συμμαχία Aston Martin-Honda για κυριαρχία στη Formula 1

cars

Έχει μέλλον στη Ferrari o Vettel;

cars

How F1 tracks are designed and the work that goes into them

cars

Formula 1: Επεισοδιακή Sprint Pole Position για τον Λάντο Νόρις

cars

Deal 3,6 δισ. λίρες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό: Η Liberty Media (Formula 1) αγοράζει το MotoGP

cars