CARSNEWS
F1 & RACES

Deal 3,6 δισ. λίρες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό: Η Liberty Media (Formula 1) αγοράζει το MotoGP

Ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της F1 το 2017, αγόρασε τη σειρά αγώνων μοτοσικλέτας ΜοtoGP από την ισπανική εταιρεία Dorna Sports, στην οποία ανήκει το MotoGP από το 1992.

Με τη συμφωνία η Liberty θα αποκτήσει περίπου το 86% της εταιρείας Dorna, ενώ η διοίκηση της Dorna θα διατηρήσει το υπόλοιπο της επιχείρησης.

H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί επίσημα μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Greg Maffei, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι “ενθουσιασμένη” που επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο αθλημάτων της.

Πρόσθεσε: “Το MotoGP είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με πιστή, ενθουσιώδη βάση φιλάθλων, συναρπαστικούς αγώνες και ένα οικονομικό προφίλ που παράγει υψηλές ταμειακές ροές.

“Η επιχείρηση έχει σημαντικές προοπτικές και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε το άθλημα για τους οπαδούς του MotoGP, τις ομάδες, τους εμπορικούς συνεργάτες και τους μετόχους μας”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, δήλωσε ότι η Liberty έχει “απίστευτο ιστορικό στην ανάπτυξη αθλητικών περιουσιακών στοιχείων”.

“Είμαστε υπερήφανοι για το παγκόσμιο άθλημα που αναπτύξαμε και αυτή η συναλλαγή αποτελεί απόδειξη της αξίας του αθλήματος σήμερα και των δυνατοτήτων ανάπτυξής του”, πρόσθεσε ο Ezpeleta.

Η πρώτη σεζόν του MotoGP πραγματοποιήθηκε το 1949 με μόλις έξι γύρους αγώνων, αλλά σήμερα έχει εξελιχθεί σε 20 καμπάνιες γκραν πρι, που καλύπτουν πέντε ηπείρους.

Ο Ισπανός αναβάτης Jorge Martin είναι πρώτος στο φετινό πρωτάθλημα με 60 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Brad Binder από τη Νότια Αφρική με 42 βαθμούς.

Related Articles

Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων επιτέλους γυμνή

cars

Formula1: London calling!

cars

GP Ισπανίας: Επιστροφή στις νίκες για Hamilton!

cars

Η Aston Martin ξεκαθάρισε το μέλλον του Στρολ στην ομάδα

cars

Schumacher: Εφεδρικός οδηγός στην Mercedes;

cars

Όταν η Red Bull είχε «διώξει» τον Perez…

cars

Formula 1: Το άλλοτε αφεντικο της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν, παραδέχτηκε την ενοχή του για απάτη εκαντοντάδων εκατομμυρίων

cars

Αμπιτεμπούλ στο Gazzetta: «Στη Hyundai χρειαζόμαστε πιο δυνατό ρόστερ οδηγών»

cars

Formula 1: Αθώος από… σπόντα ο Verstappen -Νέα γκάφα της FIA

cars