CARSNEWS
F1 & RACES

Η Aston Martin ξεκαθάρισε το μέλλον του Στρολ στην ομάδα

Στη βρετανική ομάδα απάντησε στις φήμες που θέλουν τον Λανς Στρολ να αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν.

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1 ήταν εμφανής η διαφορετική δυναμική ανάμεσα στους οδηγούς της Aston Martin. O Φερνάντο Αλόνσο έκανε αμέσως τη διαφορά στη νέα του ομάδα και είναι ο μόνος που έχει ανέβει στο βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα.

Η μέτρια απόδοση του Λανς Στρολ δημιούργησε ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα και αν ο πατέρας του, Λόρενς Στρολ, αποφασίσει να τον αντικαταστήσει. Το όνομα του Καναδού ήταν αντικείμενο συζήτησης στη φετινή «Silly Season», με τις φήμες να τον θέλουν να εγκαταλείπει τη Formula 1 για να γίνει επαγγελματίας τενίστας.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Ιταλίας, ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ, ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Στρολ στο τέλος της σεζόν: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αντικατάσταση του Λανς. Θα είμαστε την επόμενη χρονιά και με τους δύο μας τωρινούς οδηγούς. Δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση, η μεγάλη διαφορά είναι στους βαθμούς. Ως ομάδα αναλύουμε τη σεζόν και από τις δύο πλευρές του γκαράζ και είναι ξεκάθαρο πως πρέπει σε μία να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Είχαμε επίσης πολλά προβλήματα αξιοπιστίας τα οποία ήταν μόνο στο μονοθέσιο του Στρολ, οπότε πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα στο μέλλον».

Σε αρκετά Grand Prix έως τώρα στη σεζόν η στρατηγική της Aston Martin έχει κοστίσει στον Στρολ σίγουρους βαθμούς. Ο αγώνας στο Ζάντβορτ είναι ένα παράδειγμα, καθώς κάποια στιγμή βρισκόταν στην τελευταία θέση. Ο Κρακ επεσήμανε πως η ομάδα φέρει ευθύνη για τα αποτελέσματα του Καναδού.

«Ο Λανς στο Ζάντβορτ ήταν αρκετά δυνατός, όμως χρειάζεται ανάλυση η στρατηγική που επιλέξαμε. Ως ομάδα πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη για αποφάσεις που δεν ήταν σωστές. Στο Ζάντβορτ καταστρέψαμε τον αγώνα του, πρέπει απλά να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Δυστυχώς στη μία πλευρά του γκαράζ έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα εφέτος», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Related Articles

Για ακόμη τρία χρόνια στη Mercedes ο Βολφ

cars

Η FIA ανακοίνωσε τη λίστα συμμετοχών της F1 για το 2024 και έχει εκπλήξεις

cars

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι μια περίπτωση χωρίς ελπίδα» -Νέα μαρτυρία φίλου για την κατάσταση του θρύλου της F1

cars

Βόμβα: Η Honda αποχωρεί από τη Formula 1!

cars

F1 GP Σιγκαπούρης: Επιστροφή στις νίκες για Vettel!

cars

Ο Lewis Hamilton «σκονίζει» τη νέα Mercedes-AMG GT Coupe (video)

cars

Τα νέα της Formula 1 σε 5 λεπτά

cars

Νέες ποινές σε Σάινθ, Χάμιλτον και άλλους έξι οδηγούς, πώς διαμορφώνεται η νέα κατάταξη

cars

LIVE το Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη

cars