CARSNEWS
AUTONEWS

Η McLaren γιορτάζει τα 60 της χρόνια με ένα εντυπωσιακό βίντεο με drifting

H McLaren συμπληρώνει το 60ο έτος της και αποφάσισε να το γιορτάσει όπως αρμόζει σε έναν κατασκευαστή supercars που σέβεται τον εαυτό: Με καπνούς ελαστικών και πολύ θόρυβο από κινητήρες.  

Σε ένα βίντεο, ένα ζευγάρι «Mclaren Artura» σαρώνουν την πίστα με εντυπωσιακό τρόπο, με drifts και tailslides, πριν αποκαλυφθεί πως με τη «χορογραφία» τους έχουν σχηματίσει τον αριθμό 60, όσα και τα χρόνια της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963 από έναν μηχανικό και σχεδιαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων, τον Bruce McLaren.

Γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία το 1937, ο ταλαντούχος McLaren είχε τραβήξει τα βλέμματα στο χώρο των αγώνων με πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Grand Prix του Μονακό το 1962.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Νεοζηλανδός ίδρυσε την Bruce McLaren Motor Racing Ltd, η οποία τώρα λειτουργεί με το όνομα McLaren.

Ενώ το ταλέντο του ως οδηγός δεν μπορεί να αγνοηθεί, η κληρονομιά του ως μάνατζερ και μηχανικός οδήγησε την McLaren Racing Team στην κορυφή.  Στη σειρά του 1967, η McLaren Racing Team κέρδισε το 83% των αγώνων στους οποίους συμμετείχε. Δύο χρόνια αργότερα, η ομάδα θα κέρδιζε όλους τους αγώνες της σειράς.

Το 1970, ο McLaren σκοτώθηκε τραγικά όταν το αυτοκίνητο που δοκίμαζε έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη. Μετά τον θάνατό του, η ομάδα που ίδρυσε έγινε κορυφαία και στους κύκλους της Formula 1, κατακτώντας οκτώ Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και δώδεκα Πρωταθλήματα Οδηγών.

Το νέο μοντέλο «McLaren Artura», που πρωταγωνιστεί και στο επετειακό βίντεο, μας δείχνει την κατεύθυνση που οδεύει η εταιρεία. Το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της McLaren χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό V6 κινητήρα που αποδίδει 671 ίππους.

Related Articles

Ford Puma ST. Σε μία εντελώς διαφορετική κόντρα!!!

cars

Η νέα Skoda Octavia ανεβάζει τον πήχη!

cars

Η υβριδική Porsche 911 θα είναι η ταχύτερη έκδοση στην γκάμα!

cars

Το air-condition της Bugatti αρκεί για ένα μεσαίο διαμέρισμα!

cars

Volvo. Κλιματικά ουδέτερο το εργοστάσιο της στην Τορσλάντα

cars

Ποιος είπε ότι το Ford Transit Connect δεν έχει δικαίωμα στην βελτίωση;

cars

Formula 1: «Ουρά» κάνουν οι επενδυτές και ο δισεκατομμυριούχος που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες

cars

Renault Clio. Ακόμη πιο ελκυστικό

cars

Opel Experimental – Το όραμα της μάρκας για το μέλλον

cars