CARSNEWS
F1 & RACES

Νέες ποινές σε Σάινθ, Χάμιλτον και άλλους έξι οδηγούς, πώς διαμορφώνεται η νέα κατάταξη

FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Λιούις Χάμιλτον στο μονοθέσιο της Mercedes στο GP Αυστρίας | 30 Ιουνίου 2023
Ο Λιούις Χάμιλτον στο μονοθέσιο της Mercedes στο GP Αυστρίας | 30 Ιουνίου 2023 @2023 DARKO VOJINOVIC/AP IMAGES

Η FIA ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής (2/7) συνολικά 12 νέες ποινές 5 ή 10 δευτερολέπτων σε οκτώ οδηγούς για την υπέρβαση των ορίων της πίστας. Αλλάζουν τα αποτελέσματα του αγώνα, αλλά όχι στην πρώτη τριάδα.

Στη διάρκεια του GP Αυστρίας οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινές 5 δευτερολέπτων σε επτά οδηγούς για διαδοχικά παραπτώματα υπέρβασης της λευκής γραμμής στην έξοδο των στροφών και με τους τέσσερις τροχούς του μονοθεσίου. Συνολικά, στον αγώνα διαπιστώθηκαν 83 τέτοιες παραβάσεις, και σβήστηκαν οι χρόνοι των αντίστοιχων γύρων.

Όμως, αρκετές ώρες μετά την καρό σημαία, και έπειτα από σχετική ένσταση που κατέθεσε η Aston Martin F1, ακόμη 12 ποινές 5 ως 10 δευτερολέπτων επεβλήθησαν σε 8 οδηγούς, με την αιτιολογία της “εξόδου από την πίστα χωρίς δικαιολογημένη αιτία πολλαπλές φορές”. Οι αγωνοδίκες χρειάστηκε να μελετήσουν περίπου 1.200 περιπτώσεις παραβάσεων, εξ ου και η καθυστέρηση.

Ο Κάρλος Σάινθ στο μονοθέσιο της Ferrari στο GP Αυστρίας | 2 Ιουλίου 2023
Ο Κάρλος Σάινθ στο μονοθέσιο της Ferrari στο GP Αυστρίας | 2 Ιουλίου 2023 @2023 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ανάμεσα στους οδηγούς που δέχθηκαν ποινές τόσο στον αγώνα όσο και το βράδυ βρίσκονται και οι Κάρλος Σάινθ και Λιούις Χάμιλτον. Μετά τις ποινές 5 δευτερολέπτων στον αγώνα, τώρα στον Ισπανό της Ferrari και στο Βρετανό της Mercedes επεβλήθη ποινή ακόμη 10 δευτερολέπτων.

Με 10 δευτερόλεπτα τιμωρήθηκαν και οι Πιέρ Γκασλί (Alpine) και Άλεξ Άμπον, Λόγκαν Σάρτζεαντ (Williams), ενώ ο έτερος οδηγός της Alpine, Εστεμπάν Οκόν, δέχθηκε δύο ποινές 10” συν δύο ποινές 5”! Στην Alpha Tauri, ο Νικ ντε Βρις δέχθηκε μία ποινή 10” και μία 5” και ο Γιούκι Τσουνόντα μία ποινή 5”.

Μετά από τις ποινές αυτές, ο Σάινθ έπεσε από την 4η στην 6η θέση, καθώς τον πέρασαν οι Λάντο Νόρις και Φερνάντο Αλόνσο. Και πίσω από τον Σάινθ, ο Τζορτζ Ράσελ ανέβηκε στην 7η θέση εμπρός από τον Λιούις Χάμιλτον, που έπεσε στην 8η. Τη δεκάδα πλέον κλείνουν οι Λανς Στρολ της Aston Martin και Πιέρ Γκασλί.

Related Articles

Ferrari: Η νέα ταινία του Μάικλ Μαν θα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα

cars

Στη Formula Eurocup 3 o Μαρκογιάννης! | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, την Πολιτική

cars

Χορός εκατομμυρίων για το μονοθέσιο του Schumacher -Πόσο θα «πιάσει» η κατακόκκινη Ferrari

cars

Βασέρ: Προειδοποιεί για τη νέα συμφωνία ομόνοιας

cars

Νέα αποκάλυψη για τον Schumacher -Το ατύχημα και η «απόπειρα δολοφονίας» του

cars

F1 Manager 2023 available now in Xbox Game Pass

cars

Why new flexi-floor suspicions have kicked off in Formula 1

cars

F1 Μπραντ Πιτ: Γυρίσματα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Γκραν Πρι του Σίλβερστοουν

cars

F1: Οι Τούρκοι πούλησαν 40 χιλιάδες εισιτήρια σε 6 ώρες!

cars