CARSNEWS
F1 & RACES

Χορός εκατομμυρίων για το μονοθέσιο του Schumacher -Πόσο θα «πιάσει» η κατακόκκινη Ferrari

Με τον θρύλο της Formula 1, Michael Schumacher, στο τιμόνι της, η νικηφόρα Ferrari F2001b έγραψε το δικό της κεφάλαιο στην ιστορία της Scuderia και σύντομα αναμένεται να βγει στο σφυρί.

Η F2001b είναι η εξέλιξη της κυρίαρχης F2001, με την οποία ο Michael Schumacher κατέκτησε το δεύτερο σερί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών με τη Scuderia.

Μάλιστα, στην πορεία για το τέταρτο από τα επτά συνολικά πρωταθλήματα που κέρδισε, ο Γερμανός έκανε και δύο ρεκόρ: μάζεψε τους περισσότερους μέχρι τότε βαθμούς σε μία σεζόν (123) αλλά και τις περισσότερες νίκες (9), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ο Alain Prost.

-

Η απόδοση της F2001, που έδωσε στη Ferrari το τρίτο της σερί Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, ήταν τόσο μπροστά από το ανταγωνισμό που η Scuderia αποφάσισε να ξεκινήσει και την επόμενη σεζόν του 2002 με τη βελτιωμένη εκδοχή της F2001b.

Κάνοντας το παραπάνω οι Ιταλοί έδωσαν τον χρόνο που θεωρούσαν απαραίτητο για την εξέλιξη της διάδοχης F2002 και αυτό τελικά απέδωσε καρπούς πέραν των προσδοκιών αφού το συγκεκριμένο μονοθέσιο θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών, με 15 νίκες στους 19 αγώνες που έλαβε μέρος.

Όπως υπολόγιζε η Ferrari, η F2001b παρουσιάστηκε άμεσα ανταγωνιστική με τον πλέον εμφατικό τρόπο αφού κέρδισε το πρώτο κιόλας γκραν πρι της σεζόν, στον αγώνα της Αυστραλίας.

Το σασί «215» έλαβε μέρος και στον επόμενο αγώνα στη Μαλαισία με τον Γερμανό να ανεβαίνει και σε αυτή την περίπτωση στο βάθρο παίρνοντας την τρίτη θέση, στον δρόμο για το ιστορικό πέμπτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με το οποίο ισοφάρισε τον Juan Manuel Fangio.

-

Στην τελευταία της εμφάνιση στα χέρια του Γερμανού, η F2001b έδωσε στην αγωνιστική ομάδα των Ιταλών την 150η pole position στην ιστορία της, με τον Schumacher να κάνει παράλληλα έναν εκπληκτικό αγώνα, στον οποίο ξεκίνησε από την 21η θέση του grid για να ανέβει τελικά στο βάθρο.

Ο Schumacher στο βάθρο του Grand Prix της Αυστραλίας το 2002 με τους Juan Pablo Montoya (αριστερά) και Kimi Raikkonen

Ο Schumacher στο βάθρο του Grand Prix της Αυστραλίας το 2002 με τους Juan Pablo Montoya (αριστερά) και Kimi Raikkonen

Η νικηφόρα F2001b του Michael Schumacher αναμένεται να βγει στο σφυρί από τον οίκο Sotheby’s στις 16 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επίσημη εκτίμηση για την αξία της δεν υπάρχει, ωστόσο F2001 μονοθέσια, τα οποία αγωνίστηκαν την προηγούμενη σεζόν, έχουν αλλάξει χέρια για τιμές από περίπου τρία έως και 6,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

-

Related Articles

F1 GP Ιταλίας: Απάντησε στο FP2 ο Hamilton

cars

Ricciardo’s broken hand ‘a lot worse than it first seemed’

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Ο Φερστάπεν πανηγύρισε την 50ή νίκη του στο γκραν πρι του Όστιν

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν ξεκινάει με grand slam

cars

Νιώθει… 23άρης ο Fernando Alonso!

cars

Να πως σμπαραλιάστηκε η Pagani Zonda του Χάμιλτον! (+video)

cars

Verstappen heads Sainz and Norris in FP1 in Japan

cars

Θετικός και ο Lance Stroll στον Covid-19

cars