CARSNEWS
F1 & RACES

Θετικός και ο Lance Stroll στον Covid-19

Μπορεί στις τάξεις των οδηγών της Formula 1 να έχουμε έως τώρα ελάχιστα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού Covid-19, όμως και τα δύο αφορούν στην ίδια ομάδα!

Ο λόγος για τη Racing Point αφού μετά τον Sergio Perez, θετικός βρέθηκε και ο Lance Stroll! Αν και στην περίπτωση του Καναδού τα πράγματα δείχνουν πιο μπερδεμένα. Και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Ως γνωστόν, o 21χρονος δεν έλαβε μέρος στις επίσημες διαδικασίες του Grand Prix του Άιφελ, καθώς ένιωθε αδιαθεσία, με τα συμπτώματα να φημολογείται στα paddock πως είχαν ξεκινήσει απ’ όταν έφυγε από τη Ρωσία όπου δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε διεξαχθεί το Grand Prix του Σότσι.

Ο Stroll συμμετείχε κανονικά στις ελεύθερες δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ αλλά παρέδωσε τη θέση του στον Nico Hulkenberg, λίγο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί, ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, το νέο τεστ που έκανε το βράδυ της Κυριακής έχοντας επιστρέψει σπίτι του, βγήκε θετικό. Ακολούθησε απομόνωση 10 ημερών και το τεστ που έκανε αυτή την εβδομάδα, βγήκε αρνητικό. Έτσι αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στο επικείμενο Grand Prix της Πορτογαλίας.

Stroll-barca20test-a1000x600

Ο ταλαντούχος οδηγός μοιράστηκε μέσω social media το χρονικό των πραγμάτων: «Θέλω να ενημερώσω όλους πως πρόσφατα βρέθηκα θετικός στον Covid-19. Όμως πλέον νιώθω 100% καλά και έχω πλέον βγει αρνητικός στα τεστ. Για να σας ενημερώσω για το τι συνέβη, έφτασα στο Νίρμπουργκρινγκ έχοντας αρνητικά αποτελέσματα στα συνήθη τεστ που κάνουμε πριν τους αγώνες. Το πρωί του Σαββάτου άρχισα να νιώθω αδιαθεσία και είχα ανακατεμένο στομάχι. Ακολούθησα το πρωτόκολλο της FIA και απομονώθηκα στο motorhome, δεν επέστρεψα στα paddock. Δεν ήμουν σε θέση να οδηγήσω, έτσι ταξίδεψα αεροπορικώς για το σπίτι μου το πρωί της Κυριακής. Καθώς συνέχισα να νιώθω αδιαθεσία, έκανα νέο τεστ το βράδυ της Κυριακής. Τα αποτελέσματα ήρθαν την επόμενη ημέρα και ήταν θετικά. Έτσι έμεινα σπίτι, σε απομόνωση, για τις 10 μέρες που ακολούθησαν. Ευτυχώς, τα συμπτώματα μου ήταν ήπια. Έκανα νέο τεστ αυτή τη Δευτέρα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Νιώθω σε πολύ καλή κατάσταση και ανυπομονώ να βρεθώ ξανά κοντά στην ομάδα και να αγωνιστώ στην Πορτογαλία».

Παρότι απουσίαζε από τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Καναδός είναι ένατος στη βαθμολογία οδηγών, με 57 πόντους στο ενεργητικό του.

strol-eifel2020-a1000x600

Διαβάστε ακόμα:

F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο carsnews!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο carsnews!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Ricciardo σίγουρα δεν πήγε στη McLaren για τα λεφτά

cars

Φοβερό ξύλο από μεθυσμένους θεατές της F1 στο Άμπου Ντάμπι

cars

Montezemolo: Η Ferrari χρειάζεται Νο1 οδηγό

cars

F1 GP Baku: Ταχύτερος ο Gasly στο επεισοδιακό FP2 (vids)

cars

Σαν Σήμερα: Το πρώτο και «μαεστρικό» πρωτάθλημα του Σένα στην F1 (vid)

cars

H Sauber Motorsport γιόρτασε τα 50 της χρόνια (video)

cars

Formula 1 στην Αυστρία: Ανώμαλη προσγείωση σε πτήση επίδειξης πριν την έναρξη

cars

Έως το 2023 στη Red Bull Racing o Verstappen

cars

WATCH: McLaren set new F1 pit stop record with spectacularly quick tyre change in Qatar

cars