CARSNEWS
F1 & RACES

Θα δούμε την Cadillac στη Φόρμουλα 1;

Cadillac και Andretti έκαναν ένα βασικό βήμα προς την ένταξή τους στο grid της Φόρμουλα 1 ξεκινώντας από τη σεζόν του 2026.

Σύμφωνα με αναφορές, η προσφορά της Andretti-General Motors είναι σε τελικό στάδιο, ενώ η FIA έχει ήδη κλείσει την πόρτα σε άλλες 3 ομάδες που διεκδίκησαν μια θέση στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Φαίνεται πως συνολικά 4 ομάδες διεκδικούσαν την 11ή θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με 2 από αυτές να προσπαθούν να κάνουν το άλμα από την Φόρμουλα 2. Μεταξύ τους ήταν οι, Hitech, Rodin Carlin και η κινέζικη Lkysunz. Η προσφορά του Mario Andretti φαίνεται πως ήταν και αυτή που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητας επιτυχίας, όντας το φαβορί για την 11η θέση στο grid της F1.

Η ένταξη της Cadillac Andretti στον κόσμο της Φόρμουλα 1 συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, ενώ οι συνθήκες δε θα μπορούσαν ποτέ να είναι καλύτερες. Αυτό λόγω της αυξημένης δημοτικότητας της F1 στην Αμερική, με το show “Drive To Survive” να κάνει «πάταγο» στο Netflix, φέρνοντας την Φόρμουλα 1 στα σπίτια των Αμερικανών. Παράλληλα, τα συνολικά 3 Γκραν Πρι επί αμερικανικού εδάφους (Μαϊάμι, Λας Βέγκας και Ώστιν), κάνουν τη συμμετοχή μιας “All-American” ομάδας να μοιάζει αναμενόμενη.

Έχουν περάσει, άλλωστε, 7 χρόνια από όταν η Hass κέρδισε μια θέση στο grid, όντας η τελευταία νέα ομάδα καταφέρνει κάτι τέτοιο. Η προσφορά του Andretti, ωστόσο, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, αφού πέρα από την υποστήριξη της GM, έχει και την στήριξη του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ο οποίος εξέφρασε και την ικανοποίησή του για αυτή την πιθανότητα στο Twitter.

Η Φόρμουλα 1 φαίνεται πως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστών τελευταία, με την Audi να ανακοινώνει πρόσφατα τη συμμετοχή της σε συνεργασία με την Sauber F1. Η Porsche εξέφρασε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει σε συνεργασία με την Red Bull πέρσι, κάτι που τελικά δεν καρποφόρησε, ενώ η Ford θα συνεργαστεί με την Red Bull στην ανάπτυξη κινητήρων από το 2026 και θα προμηθεύει, επίσης, την Aston Martin με κινητήρες από το 2026.

Όλες οι ειδήσεις

Related Articles

Oliver Bearman’s debut for Ferrari adds more drama to an already chaotic start to the F1 season

cars

Βασέρ: Προειδοποιεί για τη νέα συμφωνία ομόνοιας

cars

Τρέλα για την Mercedes F1 από υποψηφίους μηχανικούς (+video)

cars

Brawn: Στόχος της F1 η πρεμιέρα Ιούλιο, στην Ευρώπη και χωρίς θεατές

cars

Οζιέ στο Gazzetta: «Προτιμώ να βλέπω τον γιο μου να μεγαλώνει από έναν ακόμα τίτλο»

cars

Ανακοινώθηκε η νέα ταυτότητα της AlphaTauri και το όνομά της θα μας δυσκολέψει

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον

cars

Απαράδεκτο χιούμορ για Σουμάχερ από Ισπανό σχολιαστή-Ζήτησε δημόσια συγνώμη

cars

Ο Ματία Μπινότο ίσως είναι η νέα μεγάλη μεταγραφή της McLaren

cars