CARSNEWS
MOTONEWS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ MOTOCROSS ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ TRIUMPH TF250X 2024

Η Triumph πέρασε στην επίσημη παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας της TF250X 2024, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια στο motocross. Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει ο μέσος αναβάτης του motocross, περιλαμβάνοντας πλαίσιο αλουμινίου, KYB αναρτήσεις, Brembo φρένα και συμπλέκτη, πρόγραμμα παραμετροποίησης smartphone app, επιλογή χαρτογραφήσεων, Launch Control, Traction Control, Quick Shifter, στεφάνια D.I.D., protaper τιμόνι, ODI γκριπάκια και άλλα πολλά!

Η TRIUMPH ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ MOTOCROSS TF 250-X

Το TF 250-X έχει κορυφαία αναλογία ισχύος προς βάρος στην κατηγορία με εξαρτήματα των υψηλότερων προδιαγραφών. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τους κορυφαίους μηχανικούς της Triumph παγκοσμίως σε στενή συνεργασία με πρωταθλητές motocross/supercross. Θα υποστηρίζεται από ένα δίκτυο αντιπροσώπων της Triumph και από νέο online σύστημα προμήθειας ανταλλακτικών 24/7.

Η Triumph Motorcycles παρουσίασε επίσημα το νέο TF 250-X, αποκαλύπτοντας μια κορυφαία στην κατηγορία αναλογία ισχύος προς βάρος και το πιο ολοκληρωμένο πακέτο προδιαγραφών που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά μοτοκρός 250 κ.εκ. Αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από την Triumph σε στενή συνεργασία με πρωταθλητές αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των Ricky Carmichael και Iván Cervantes. Το νέο τετράχρονο αγωνιστικό μοντέλο είναι μια εντελώς νέα σχεδίαση με τα καλύτερα εξαρτήματα της αγοράς, που έχουν ήδη τοποθετηθεί από το εργοστάσιο.

Με εστιασμένο και επιθετικό στυλ, το TF 250-X είναι λεπτό, αλλά τολμηρό. Θα γίνει άμεσα αναγνωρίσιμο στην πίστα, με τη μινιμαλιστική και ελαφριά παρουσία του και τα χαρακτηριστικά γραφικά Triumph Racing Yellow and Black. Ένα δίκτυο αντιπροσώπων της Triumph θα προσφέρει πωλήσεις, σέρβις, ανταλλακτικά και μια νέα αποκλειστική σειρά ρούχων. Το δίκτυο θα υποστηρίζεται από ένα βελτιστοποιημένο για κινητά σύστημα 24/7 online σύστημα προμήθειας ανταλλακτικών, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να παραγγείλουν για γρήγορη παράδοση, απευθείας από το πίστα.

Ο Chief Product Manager της Triumph Motorcycles, Steve Sargent, δήλωσε: «Το λανσάρισμα του TF 250-X είναι το αποκορύφωμα μιας σημαντικής δέσμευσης και επένδυσης από την Triumph, όχι απλώς να φέρει μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα στον κόσμο του μοτοκρός. Για να το πετύχουμε αυτό, εστιάζουμε στην παροχή του πιο ολοκληρωμένου πακέτου για οποιοδήποτε επίπεδο οδήγησης, από πρωταθλητή έως ερασιτέχνη. Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι 100% Triumph, σχεδιάστηκε, aναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τις κορυφαίες ομάδες πλαισίων και κινητήρων παγκοσμίως, με την υποστήριξη ειδικών από τους πρωταθλητές αγώνων μας. Ξεκινήσαμε με ένα λευκό φύλλο χαρτιού και μια ολοκαίνουργια σχεδίαση συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κινητήρα, ενός νέου πλαισίου και νέων ηλεκτρονικών».

Performance Racing Powertrain

Η Triumph ανέπτυξε ένα ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το νέο αγωνιστικό τετράχρονο μονό είναι εξαιρετικά συμπαγές και εξαιρετικά ελαφρύ, με σφυρήλατο έμβολο αλουμινίου και βαλβίδες τιτανίου. Ο κινητήρας έχει επίσης επιστρώσεις άνθρακα χαμηλής τριβής DLC, ελαφριά καλύμματα μαγνησίου, και ένα συμπλέκτη Exedy Belleville. Η προηγμένη διαχείριση και συντονισμός κινητήρα συμπληρώνεται από την προαιρετική εφαρμογή MX Tune Pro, η οποία επιτρέπει στους αναβάτες να χρησιμοποιούν χαρτογράφηση με δυνατότητα επιλογής από τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο, πίνακα οργάνων αισθητήρα κινητήρα σε πραγματικό χρόνο και ζωντανή διαγνωστική λειτουργία, μέσω ενός ελεγχόμενου και προγραμματιζόμενου συστήματος διαχείρισης κινητήρα.

Πλαίσιο αλουμινίου

Το μοναδικό πλαίσιο αλουμινίου έχει ένα υψηλής αντοχής, ελαφρύ πλαίσιο μονού δοκού με δύο βάσεις, σχεδιασμένο για τη βέλτιστη ισορροπία απόδοσης, μάζας και ευελιξίας. Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας θα δει το νέο TF 250-X να θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την καλύτερη αναλογία «δύναμης προς βάρος» στην κατηγορία. Προσφέρει επίσης υψηλό επίπεδο συντονισμού για να ταιριάζει σε διαφορετικούς αναβάτες και στυλ.

Προδιαγραφές κορυφαίας βαθμίδας

Το TF 250-X διαθέτει κορυφαία εξαρτήματα κορυφαίας βαθμίδας παντού, προσθέτοντας ασυναγώνιστες προδιαγραφές για μια μοτοσυκλέτα παραγωγής αυτής της κατηγορίας. Η ανάρτηση KYB βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με πηνίο AOS 48 mm, σφυρήλατο και κατεργασμένου αλουμίνιου 7075-T6 τιμονόπλακες και ένα πίσω αμορτισέρ τριών κατευθύνσεων piggyback. Το premium σύστημα πέδησης Brembo διαθέτει διπλές πλωτές μπροστινές δαγκάνες εμβόλων 24 mm, πλωτή πίσω δαγκάνα μονής εμβόλου 26 mm και δίσκους Galfer 260 mm εμπρός και 220 mm πίσω. Οι ζάντες αλουμινίου DirtStar 7000 Series και οι επεξεργασμένες πλήμνες αλουμινίου S2 είναι εξοπλισμένες με πλήμνες PirXlli. Τέλος, το τιμόνι από ράβδους πυρήνα από άνθρακα Pro-Taper ACF και τα γκριπ μισής βάφλας ODI στις λαβές ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό.

Αξεσουάρ

Εκτός από το υψηλό επίπεδο προδιαγραφών που περιλαμβάνεται ήδη ως στάνταρ, η Triumph έχει συνεργαστεί με κορυφαίες μάρκες για τη δημιουργία μιας αποκλειστικής σειράς αξεσουάρ ανταγωνισμού για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και των δυνατοτήτων.

Αυτά τα αξεσουάρ περιλαμβάνουν:

– Πλήρες σύστημα εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο

– Συσκευή Hole Shot XTrig

– Μονάδα ελέγχου εκκίνησης Athena LC-GPA με ρυθμίσεις ενισχυμένου ελέγχου πρόσφυσης και ελέγχου εκκίνησης που επιλέγει ο αναβάτης και ένδειξη στροφών κινητήρα με LED

– Μονάδα wi-fi MX Tune Pro

– Κάλυμμα σέλας αντιολισθητικό

– Κιτ αντικατάστασης πλαστικών

Οι έμποροι εκτός δρόμου της Triumph θα διαθέτουν επίσης μια νέα σειρά ρούχων, διαθέσιμη μαζί με το νέο TF 250-X. Η σειρά που λανσαρίστηκε από την Triumph σε συνεργασία με την Alpinestars, περιλαμβάνει μπότες και ρούχα Motocross και Enduro.

Ειδικοί έμποροι Triumph MX

Από την άνοιξη του 2024, οι ειδικοί αντιπρόσωποι Triumph Off-Road / Dual Sport θα αρχίσουν να μεταφέρουν το νέο προϊόν Triumph εκτός δρόμου. Αυτοί οι έμποροι Triumph θα είναι πλήρως εκπαιδευμένοι για να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία υποστήριξης πωλήσεων, σέρβις, ανταλλακτικών, ρούχων και αγώνων που πληροί τις ανάγκες και προσδοκίες των αναβατών εκτός δρόμου. Αυτό το δίκτυο θα υποστηρίζεται με ένα μοναδικό σύστημα προμήθειας ανταλλακτικών και αξεσουάρ 24/7. Διαθέσιμο από τον ιστότοπο της Triumph, ο νέος κατάλογος ηλεκτρονικών ανταλλακτικών και αξεσουάρ θα είναι πλήρως βελτιστοποιημένος για κινητά, ώστε οι αναβάτες να μπορούν να αναζητούν ανταλλακτικά και να κάνουν παραγγελίες ενώ βρίσκονται έξω στο Οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν ό,τι χρειάζονται, να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα και την τιμή και να δώσουν μια παραγγελία για γρήγορη παράδοση, τυπική παράδοση ή να κάνουν κλικ και να παραλάβουν από τον τοπικό αντιπρόσωπο της Triumph εκτός δρόμου.

Αγωνιστική κληρονομιά

Οι παγκοσμίου φήμης ομάδες μηχανικών της Triumph προσφέρουν τεχνογνωσία στη μηχανική ακριβείας, την καινοτομία και τη βραβευμένη ποιότητα. Αυτές οι ομάδες βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα σύγχρονα αγωνιστικά επιτεύγματα της Triumph, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος Moto2TM όπου οι κινητήρες Triumph συνέβαλαν στη μεταμόρφωση της κατηγορίας, θέτοντας νέα ρεκόρ γύρου και ταχύτητας Moto2 σε πίστες σε όλο τον κόσμο Από εργοστασιακούς αγώνες World Supersport μέχρι πολλαπλές νίκες Supersport στο Isle of Man TT και το Daytona 200, οι ομάδες επικεντρώνονται στην επιτυχία. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του μοτοκρός, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου αναβάτη MX όλων των εποχών, του Ricky Carmichael. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες πλαισίου και κινητήρα της Triumph σε όλη τη διαδρομή δημιουργίας πρωτοτύπων, των δοκιμών και της ανάπτυξης.

Ο Ricky Carmichael είπε: “Το TF 250-X είναι μια απίστευτη μοτοσυκλέτα. Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που ξεκινήσαμε να κατασκευάσουμε. Όταν μιλάτε για το πλαίσιο, το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τα εξαρτήματα – είναι το καλύτερο από όλα όσα θα μπορούσατε ποτέ να θέλετε. Και είτε είστε επαγγελματίας αναβάτης είτε ερασιτέχνης αναβάτης, δεν θα απογοητευτείτε. Λατρεύω αυτό τη μοτοσυκλέτα, ήταν μεγάλη τιμή να είμαι μέρος του έργου με μια τόσο εμβληματική μάρκα.”

Ο Iván Cervantes, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής enduro, πέντε φορές Ισπανός πρωταθλητής MX και αναβάτης του Dakar, έχει επίσης εργαστεί σε όλο το έργο με τις εσωτερικές ομάδες της Triumph για να φέρει την εμπειρία του στην ανάπτυξη και τη δημιουργία πρωτοτύπων μοτοσυκλέτας Triumph. Με μια ομάδα σαν αυτή και το TF 250-X στη γραμμή εκκίνησης, η Triumph βρίσκεται σε καλή θέση για να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγώνων μοτοκρός το 2024. Μπαίνοντας στο διάσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM για το 2024, η Triumph Racing θα διαγωνιστεί με ένα σετ προγραμμάτων που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο- σε συνεργασία με τον Thierry Chizat-Suzzoni, έναν από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους ιδιοκτήτες ομάδων του αθλήματος. Ο Thierry θα ξεκινήσει την καμπάνια του με δύο από τα ολοκαίνουργια τετράχρονα MX 250cc της Triumph στην κατηγορία MX2 2024, που υποστηρίζονται από την Monster Energy. Υποστηρίζοντας τη δέσμευση για νίκη, ο Team Manager Vincent Bereni ηγείται ενός πληρώματος από έμπειρο τεχνικό προσωπικό που όλα επικεντρώνονται στο να φέρουν την Triumph στην κορυφή της αγωνιστικής απόδοσης. Το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων του Thierry και του Vincent μιλά από μόνο του – με περισσότερες από 80 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP.

Ο Clément Desalle, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα ως δοκιμαστής αναβάτης, είναι ένας πολύ έμπειρος αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP για 15 χρόνια. Ως ένας από τους πιο σταθερούς αναβάτες της σειράς, κέρδισε τρεις τερματισμούς Vice Champion, ήταν Τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τρεις φορές και δύο φορές τέταρτος.Τερματίζοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου 23 φορές στην καριέρα του, στέφθηκε επίσης πρωταθλητής Βελγίου Pro Open.

Η ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperMotocross των ΗΠΑ της Triumph Racing διευθύνεται από τον εξαιρετικά ταλαντούχο Bobby Hewitt και τον team manager Steve ‘Scuba’ Westfall – αυτό το δίδυμο έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι ξέρει πώς να κερδίζει. Έφεραν μια ταλαντούχα ομάδα συμπεριλαμβανομένου του Dave Arnold, ενός Ο θρύλος του Hall of Fame της βιομηχανίας AMA για την ανάπτυξη πλαισίων και ο Dudley Cramond, με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή κινητήρων που κερδίζουν αγώνες. Η ομάδα θα παρουσιάσει τις ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες TF 250-X στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024.

Διαθεσιμότητα

Το TF 250-X θα ξεκινά από 9.995 $ USD / 11.495 $ CAD και οι παραγγελίες μπορούν να γίνουν τώρα στους νέους αντιπροσώπους motocross της Triumph, με τις μοτοσυκλέτες διαθέσιμες για παράδοση από τα τέλη της Άνοιξης του 2024.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Engine Type Single Cylinder 4-Stroke DOHC
Capacity 249.95 cc
Bore x Stroke 78 mm x 52.3 mm
Compression 14.4:1
Fueling System Dell’Orto EFI
Exhaust Single Silencer
Final Drive ​​13/48
Clutch Wet Multi-Plate Belleville Spring
Gearbox 5 speed, manual with quickshift
Frame Aluminum, Spine
Swingarm Aluminum Fabrication
Front Wheel 21″ x 1.6″
Rear Wheel 19″ x 1.85″
Front Tire 80/100 – 21
Rear Tire 100/90 – 19
Front Suspension KYB 48mm Coil Spring Fork, 310mm Travel
Rear Suspension KYB Coil, 12.2 in Travel
Front Brake Brembo Twin Piston, 260mm Disc
Rear Brake Brembo Single Piston, 220mm Disc
Seat Height 37.8 in
Wheelbase 58.74”
Rake 27.4º
Trail 4.57 in
Wet Weight ​​229.28lb
Fuel Tank 1.85 gal

Related Articles

H ψυχροπολεμική ιστορία του Έρνεστ Ντέγκνερ που έδωσε το όνομά του σε δύο στροφές της Σουζούκα

Bury

Best Moto by LS2 – QJMOTOR SVT 650X: Η πιο οικονομική μοτοσυκλέτα

cars

VIDEO: Πήγε να το παίξει μοιραία αλλά το σταντ είχε άλλη άποψη

cars

Pecco Bagnaia: “Το νέο Desmosedici τα πάει καλά, είμαι πολύ χαρούμενος”

cars

HRC – Με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα σε ένα 100% ηλεκτρικό πρωτάθλημα Motocross

cars

VIDEO: Στούκα αυτοκινήτων καταλήγει να ξηλώνει μοτοσυκλετιστή!!

cars

Aprilia Tuareg 660 2024 – Νέοι, αγωνιστικοί χρωματισμοί

cars

Πυροβολισμοί στη Μάνδρα – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – PatrisNews

cars

Η εξωτική Husqvarna του Στιβ ΜακΚουίν

cars