CARSNEWS
AUTONEWS

Αγαπήστε τα σγουρά μαλλιά σας και αναδείξτε τα με αυτά τα 3 tips

Τα σγουρά μαλλιά τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και εισπράττουν την αγάπη και την φροντίδα μας όσο ποτέ, όπως άλλωστε τους αξίζει. Οι τάσεις μας παροτρύνουν στο να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ολοκληρωτικά και σε όλα τα επίπεδα, και φυσικά η συμβουλή αυτή αφορά και τα μαλλιά μας. Η αποδοχή του εαυτού μας μας μαθαίνει να αγκαλιάζουμε τη φυσική υφή των μαλλιών μας και να τα φροντίζουμε ανάλογα με τον τύπο της τρίχας μας, ώστε να τα αναδεικνύουμε όσο γίνεται περισσότερο.

Τα σγουρά μαλλιά περιλαμβάνουν αρκετούς τύπους μαλλιών, από τα ελαφρώς κυματιστά ως τις μπούκλες δαχτυλίδι ή ακόμα και τo coily hair με τις πολύ σφιχτές μπούκλες. Κάθε τύπος μαλλιών έχει φυσικά τα δικά του tips και συμβουλές περιποίησης, αφού αυτό που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά είναι η εξατομικευμένη φροντίδα, ανάλογα με τα δικά μας μαλλιά.

Εμείς συγκεντρώσαμε 3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τα σγουρά μαλλιά σας και να αποφύγετε μικρά λάθη που τα βλάπτουν χωρίς να το γνωρίζετε.

1. Χτενίστε τα μαλλιά σας στεγνά και πριν το λούσιμο

Ένα tip που οι περισσότερες από εμάς ήδη γνωρίζουν είναι ότι πρέπει να χτενίζουμε τα μαλλιά μας μόνο όταν είναι στεγνά, και αυτό διότι αν τα χτενίζουμε όσο είναι βρεγμένα, κινδυνεύουμε να σπάσουμε και να τραυματίσουμε τις τρίχες. Αυτό που ειδικά τα curly hair girls θα έπρεπε να προσέξουν είναι να χτενίζουν τα μαλλιά τους στεγνά, αλλά και πριν το λούσιμο. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγουν ταυτόχρονα τον τραυματισμό των μαλλιών, αλλά και θα μειώσουν το φριζάρισμα, αφού τα στεγνώσουν μετά το λούσιμο.

2. Ακολουθήστε τη μέθοδο «In, Clamp and Pull»

Για να γίνει σωστά η εφαρμογή των ενυδατικών προϊόντων στα σγουρά μαλλιά, απλώνουμε από τη μέση του μήκους των μαλλιών μας ως τις άκρες μία γενναιόδωρη ποσότητα και αφήνουμε στεγνές τις ρίζες. Για να διασφαλίσουμε ότι το προϊόν απλώνεται ομοιόμορφα στα μαλλιά, ακολουθούμε την μέθοδο «In, Clamp and Pull». Πώς ακριβώς την εφαρμόζουμε; Περνάμε τα δάχτυλά μας μέσα από τα μαλλιά, τα μαζεύουμε μέσα στις παλάμες μας από τις άκρες ως τη ρίζα, τα σφίγγουμε απαλά και έπειτα τα τραβάμε προς τα έξω.

3. Βάλτε κρύο αέρα στο σεσουάρ και κρατήστε το σταθερό

Στη διάρκεια του στεγνώματος των σγουρών μαλλιών, φροντίζουμε ο αέρας να διαχέεται από ένα σταθερό σημείο. Κρατάμε, δηλαδή, το σεσουάρ ακίνητο και αποφεύγουμε τις πάνω-κάτω κινήσεις για να μην προκαλέσουμε πίεση στις ίνες των μαλλιών. Δεν ξεχνάμε επίσης να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας, εναλλάσσοντας τις θερμοκρασίες από ζεστό σε κρύο αέρα, βοηθώντας έτσι στην ελαχιστοποίηση του φριζαρίσματος. Με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζουμε πιο λεία υφή.

Related Articles

Σοβαρό τροχαίο στη Μάνη: Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα κατέληξε στον γκρεμό

cars

Τα διυλιστήρια της Ευρώπης στο πλευρό των συνθετικών καυσίμων!

cars

Volkswagen T7 Multivan eHybrid. Με δυνατότητες…

cars

Σοκ στη Μέκκα: Πάνω από 550 πιστοί νεκροί λόγω του ακραίου καύσωνα

cars

Yadea Keeness & Voltguard– Η επόμενη κίνηση

cars

Audi RS. Με ειδικές επετειακές εκδόσεις

cars

Τα διαμάντια είναι παντοτινά

cars

Κασσελάκης: Το άλλοθι του 41% έπαψε να υπάρχει – Ο λαός μου έδωσε χρόνο να χτίσω εναλλακτική κυβερνητική πρόταση

Bury

Συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Beatles για εμφανίσεις στο Αμβούργο το 1962 πωλείται σε δημοπρασία

Bury