CARSNEWS
AUTONEWS

Ανανέωση και για την Ferrari 488 Challenge.

Ένα event, το Ferrari Finali Mondiali, δύο ανανεωμένα μοντέλα για την ιταλική εταιρία που παρουσίασε στο Mugello όχι μόνο την 488 GT3 Evo αλλά και την 488 Challenge Evo για τους πελάτες που θέλουν (και μπορούν) να ζήσουν την εμπειρία οδήγησης μίας αγωνιστικής Ferrari σε ένα πρωτάθλημα τύπου ενιαίου. Η “Evo” μάλιστα, έρχεται σημαντικά ανανεωμένη σε διάφορους τομείς με επίκεντρο την αλληλεπίδραση των ελαστικών με την αεροδυναμική ισορροπία και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η πρώτη δουλειά της ιταλικής φίρμας ήταν να ενεργοποιήσει για άλλη μία φορά τους αεροδυναμιστές της και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Καθώς μιλάμε για αγωνιστικό, δεν αναφερόμαστε στο αισθητικό κομμάτι της 488 Challenge Evo, όχι ότι υστερεί βεβαίως, αλλά στο αεροδυναμικό. Με στοχευμένες αλλαγές, αλλού μεγάλες αλλού μικρότερης έκτασης, η Challenge Evo είναι σε θέση να παράγει 50% περισσότερη downforce από την standard 488 Challenge που παρουσιάστηκε πριν από 3 χρόνια. Παράλληλα, η Pirelli παρέχει τα νέα ελαστικά ενώ αναβαθμισμένα είναι και τα ηλεκτρονικά: το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το σύστημα ABS καθώς και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η Ferrari τοποθέτησε ένα νέο τιμόνι και εξόπλισε το νέο αγωνιστικό της με κάμερα για τον έλεγχο προς τα πίσω, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την εργονομία όσο και την άνεση του οδηγού. Για την ιστορία, όλα αυτά που αναφέραμε για την 488 Challenge Evo είναι διαθέσιμα ως αναβαθμίσεις και στα υπάρχοντα αυτοκίνητα.

Related Articles

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών που είχε ως ορμητήρια σταθμούς του ΗΣΑΠ και του ΜΕΤΡΟ – Ο τρόπος δράσης τους

cars

Nέα Ford Mustang Mach-E. Διαθέσιμη και στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν και οι τιμές της

cars

Εξοχικές ταβέρνες στην Αττική για μίνι απόδραση και καλό κρέας

Bury

Η Νικαράγουα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τον Ισημερινό μετά την εισβολή αστυνομικών στην πρεσβεία του Μεξικού

Bury

BMW X3 25d xDrive. Η σωστή έκδοση

cars

Στην Ελλάδα το νέο Renault Clio

cars

Ford Ranger Raptor. O Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίς

cars

Πρόσωπα – «κλειδιά» μιλάνε στο «Φως στο Τούνελ» για την στυγερή δολοφονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους

Bury

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που με την απειλή κατσαβιδιού λήστεψαν έναν 42χρονο στην Κυψέλη

cars