CARSNEWS
AUTONEWS

Στην Ελλάδα το νέο Renault Clio

Κυκλοφόρησε το 1990 και έγινε διεθνές best seller με 16 εκατ. πωλήσεις. Είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές, ενώ πρόσφατα ανανεώθηκε εκ βάθρων αντικατοπτρίζοντας την «Nouvelle Vague» της μάρκας.

Ο λόγος για το νέο Renault Clio που ήρθε στην χώρα μας και εκτός από την σύγχρονη εμφάνιση διαθέτει αναβαθμισμένη τεχνολογία όντας προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής.

Εκτός από την νέα ανθρωποκεντρική και τεχνολογική σχεδίαση της μάρκας, το νέο Clio έχει αναβαθμισμένο εσωτερικό με νέες ταπετσαρίες και τα νέα υλικά βιολογικής προέλευσης, που αναβαθμίζουν την εικόνα της ποιότητας, αλλά και την άνεση στο εσωτερικό.

Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, προσφέροντας υψηλό επίπεδο άνεσης σε όλους, ενώ πληθώρα δικτυωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών βοηθούν τον οδηγό και τους επιβάτες στις μετακινήσεις τους.

Το νέο Clio διαθέτει και έκδοση Alpine με σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα και ζάντες 17 ιντσών. Το εσωτερικό design είναι και αυτό αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη έκδοση, με το σχήμα των καθισμάτων να προσθέτει στην πλευρική στήριξη του σώματος των επιβατών.

Το νέο Clio διαθέτει το σύστημα πολυμέσων EasyLink (διατίθεται σε δύο εκδόσεις με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple Car Play), σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις MULTI-SENSE και τα 20 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS).

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών.

Κινητήρες

Το νέο Clio διαθέτει γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές (βενζίνη, diesel και βενζίνη/LPG) καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα τις ανάγκες του.

Ειδικά ο κινητήρας E-Tech full hybrid 145 συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), με έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 hp) 1,6 λίτρου, με ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μία μπαταρία 1,2 kWh.

Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί με αυτόν, έως και για το 80% του χρόνου στις πόλεις – μειώνοντας την κατανάλωση έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα.

Το νέο Clio διατίθεται επίσης και με τον3κύλινδρο turbo κινητήρα TCe 100 LPG, που καίει βενζίνη και LPG, ενώ το σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο στη γραμμή παραγωγής . Αυτό το σύστημα διπλού καυσίμου βελτιώνει την απόδοση, ενώ μειώνει την κατανάλωση και περιορίζει τις εκπομπές του CO2 (8% λιγότερο CO2 από έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης). Με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα, το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει περισσότερα από 1.000 χλμ συνολικά.

Σταθερή αξία ο diesel κινητήρας των 100 ίππων και των 260 Nm ροπής, ιδανικός για σκληρή χρήση που συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το νέο Clio με τιμή από 20.570 ευρώ είναι ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Μπορεί να το αποκτήσει κάποιος με δόση από 158 € το μήνα και όφελος έως 3.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά παρέχεται 5ετής εργοστασιακή εγγύηση, δωρεάν ασφάλιση για 6 μήνες και δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια.

Related Articles

Ο Πετρούνιας «τρελάθηκε»: Μετράει τα 7 χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

cars

Η «θεωρία του κόκκινου» έρχεται να ανατρέψει τα πάντα στη διακόσμηση του σπιτιού

cars

Mazda το Ελληνικόν!

cars

Νέο Hyundai Kona. Και με έκδοση N Line

cars

Το ιστορικό ιστιοφόρο Le Belem στο Κατάκολο Ηλείας – Θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Bury

Audi Q5 vs BMW X3 vs Volvo XC60. Εξηλεκτρισμός εναντίον… oldschool.

cars

Πλησιάζει η ώρα του πρώτου νέου Scout

cars

Ο Πολάκης αποθεώνει τον Κασσελάκη: Η πιο σοβαρή αριστερή πρόταση τα τελευταία 30 χρόνια

cars

Daytona Maverick 500. Nέα πρόταση

cars