CARSNEWS
AUTONEWS

Η «θεωρία του κόκκινου» έρχεται να ανατρέψει τα πάντα στη διακόσμηση του σπιτιού

Κόκκινο, βουργουνδί και βυσσινί – οι ζωηρές κόκκινες πινελιές είναι αναμφισβήτητα της μόδας στη διακόσμηση σπιτιού. Αυτό που ξεκίνησε ως ένας εύκολος τρόπος για να δώσουμε χρώμα στα πιο σκοτεινά δωμάτια, πλέον έχει γίνει τάση στην εσωτερική διακόσμηση, με τη «θεωρία του κόκκινου» να έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διακοσμητές εσωτερικών χώρων μίλησαν στην ιστοσελίδα της Martha Stewart τόσο για την πιο πρόσφατη τάση όσο και για το πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στο σπίτι σας, ζωντανεύοντας τον χώρο σας με λίγο… απρόσμενο κόκκινο.

Τι είναι η «θεωρία του κόκκινου»

Η «θεωρία του κόκκινου» είναι ένας όρος που επινόησε πρόσφατα η σχεδιάστρια Taylor Migliazzo Simon από το Μπρούκλιν. Σύμφωνα με τις περιγραφές της στο TikTok, η προσθήκη μιας δόσης από κόκκινο χρώμα βελτιώνει κατευθείαν οποιονδήποτε χώρο, ειδικά όταν μπαίνει σε σημεία που δεν το περιμένει κανείς. «Από το χαρακτηριστικό κόκκινο κραγιόν της Taylor Swift μέχρι την πιο πρόσφατη τάση στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού, το κόκκινο ήταν πάντα ένα statement χρώμα», λέει η πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Σχεδιαστών Εσωτερικών Χώρων (ASID), Carolyn Ames Noble. Αν και οι κόκκινες πινελιές στους χώρους δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά, η τάση έχει συγκεντρώσει αμέτρητα likes, προβολές και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γοητεύοντας τους λάτρεις της διακόσμησης σπιτιού.

Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ;

«Το κόκκινο ανήκει στα βασικά χρώματα», εξηγεί η Ames: «Έτσι, θα βρείτε είτε το κόκκινο είτε ένα συμπληρωματικό του σε κάποια μορφή σε όλα τα χρώματα». Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο έντονα χρώματα του φάσματος. «Μπορεί να τραβήξει αμέσως την προσοχή σας και να δώσει ζωντάνια σε έναν χώρο», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Debbie Mathews. «Προσθέτοντας λίγο κόκκινο στον χώρο, του προσδίδετε ενδιαφέρον, ενώ φαίνεται λιγότερο επιτηδευμένος και σοβαρός».

Παρόλο που άλλες τάσεις διακόσμησης του σπιτιού απαιτούν μεγάλες ανακαινίσεις ή ακριβές βελτιώσεις στο σπίτι, το να προσθέσετε κόκκινο χρώμα στον χώρο σας είναι εύκολο και σχετικά προσιτό. Ανεξαρτήτως προϋπολογισμού, οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει με το κόκκινο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία.

Πώς να προσθέσετε το κόκκινο στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Είστε έτοιμοι να πειραματιστείτε με μια πινελιά κόκκινου εκεί που δεν το περιμένετε; Διακοσμητές εσωτερικών χώρων μοιράζονται τις συμβουλές τους.

Προτιμήστε κόκκινα αξεσουάρ κουζίνας

Η κουζίνα είναι ο κατάλληλος χώρος για να παίξετε με το κόκκινο. Ξεκινήστε με το να αγοράσετε κόκκινες μικρές συσκευές κουζίνας και παρόμοια είδη. «Εφαρμόστε τη θεωρία του κόκκινου στην κουζίνα, ενσωματώνοντας κόκκινες συσκευές, μαγειρικά σκεύη ή ακόμη και βάφοντας κόκκινο έναν τοίχο», προτείνει η Kerrie Kelly, σημειώνοντας πως το κόκκινο προσθέτει ένα παιχνιδιάρικο και φιλόξενο στοιχείο στην καρδιά του σπιτιού.

Εντάξτε το στις κουρτίνες

Οι κουρτίνες κάνουν έναν χώρο να φαίνεται άνετος και ολοκληρωμένος, αλλά οι κόκκινες κουρτίνες θα δείξουν ακόμη καλύτερα. «Το κόκκινο έχει αποδειχθεί διαχρονικό χρώμα, οπότε οι κόκκινες κουρτίνες ή τα υφάσματα σε αυτές τις αποχρώσεις θα αναζωογονήσουν τον χώρο και θα αντέξουν στον χρόνο», λέει η Mathews. «Με τόσο πολλά υφάσματα για να διαλέξετε, το να προσθέσετε λίγο κόκκινο με αυτόν τον τρόπο είναι εύκολο». Αν μελλοντικά αλλάξετε γνώμη, μικρό το κακό… απλώς αλλάζετε την κουρτίνα!

Βάψτε κόκκινο έναν κεντρικό τοίχο

Διακόσμηση

Επιλέξτε το δωμάτιο του σπιτιού σας και στη συνέχεια βρείτε την ιδανική κόκκινη απόχρωση. «Βάψτε έναν τοίχο σε έντονη κόκκινη απόχρωση, για να δημιουργήσετε ένα σημείο αναφοράς στο δωμάτιο», συνιστά η Kelly. «Συνδυάστε το με ουδέτερα έπιπλα, για να εξισορροπήσετε τη ζωντάνια και να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή αντίθεση». Ίσως να σκέφτεστε ότι το βάψιμο ενός ολόκληρου δωματίου μπορεί να είναι δαπανηρό, όμως το βάψιμο ενός τοίχου μόνο είναι πολύ πιο οικονομικό.

Επιλέξτε αντίκες σε κόκκινο χρώμα

Όπως είπαμε, το κόκκινο είναι διαχρονικό, οπότε είναι πολύ πιθανό να βρείτε πανέμορφα φωτιστικά- αντίκες σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου. «Λατρεύω το πώς αυτά τα vintage αντικείμενα μπορούν να προσθέσουν αίσθηση ιστορίας και βάθος σε έναν χώρο», λέει η Mathews. «Μέσα στα χρόνια έχω δει μοναδικούς κόκκινους πολυέλαιους και απλίκες, που πραγματικά μεταμόρφωσαν τα δωμάτια όπου τοποθετήθηκαν. Το να προσθέσετε μια πινελιά κόκκινου με αυτόν τον τρόπο έχει ενδιαφέρον και είναι απροσδόκητο».

Δοκιμάστε το κόκκινο στα έπιπλά σας

Διακόσμηση

Αν είστε πιο τολμηροί, τότε μπορείτε να βάλετε στον χώρο σας κόκκινα έπιπλα για να τον «ζωηρέψετε». «Επιλέξτε ένα κόκκινο έπιπλο, όπως έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα, για να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος και προσωπικότητας στο σαλόνι σας», λέει η Kelly. «Επιλέξτε κλασικές σιλουέτες σε πολυτελή υφάσματα για διαχρονικό στιλ». Αν δεν είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε αγοράζοντας έναν κόκκινο καναπέ, επιλέξτε κόκκινα μαξιλάρια ή ριχτάρια.

Related Articles

Ένα βήμα πριν το Euro 2024 η Εθνική Ελλάδας: Νίκησε με 5-0 το Καζακστάν και παίζει «τελικό» στη Γεωργία

cars

Η νέα S-Class φέρνει και τους πρώτους αερόσακους πίσω επιβατών!

cars

Έγινε παρένθετη σε άγνωστο για να αγοράσει σπίτι μισού εκατομμυρίου δολαρίων

cars

Audi RS6 Avant. Ένα καυτό station-wagon με 600 ίππους και “βαρύ” όνομα.

cars

Δημοσκόπηση Marc: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά μπροστά από το ΠΑΣΟΚ – «Μάχη» μεταξύ ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης

cars

Νissan Ariya – To crash test του σε λίγα καρέ

cars

Mercedes GLB 200. Πολυσχιδής

cars

N. Κεραμέως: Η αντιπολίτευση θέλει να υπονομεύσει την επιστολική ψήφο

cars

GMC Hummer. Το ηλεκτρικό super-pickup του μέλλοντος.

cars