CARSNEWS
AUTONEWS

Ευρωεκλογές 2024: Τι ώρα θα μάθουμε τα αποτελέσματα

Από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής 9 Ιουνίου θα έχουμε το δικαίωμα άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος προκειμένου να αναδείξουμε τους 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2024 – 2029. Πότε όμως θα μάθουμε τα αποτελέσματα;

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας, γύρω στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να γίνει η πρώτη εκτίμηση του ΥΠΕΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα και στις 23:00 αναμένεται να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα – τουλάχιστον όσον αφορά τα μεγάλα κόμματα. Για να μικρότερα, ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος προκειμένου να υπάρξει οριστική εικόνα για το αν εκλέγουν ή όχι ευρωβουλευτή.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται απ’ όλα τα εκλογικά τμήματα απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, με χρήση των συσκευών ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT). Παράλληλα με την ανωτέρω διαδικασία, τα αποτελέσματα υπέρ συνδυασμών των εκλογικών τμημάτων ψηφοφορίας με αυτοπρόσωπη παρουσία, θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή στους Δήμους και μέσω των Δήμων, με τη χρήση του υποσυστήματος μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα δε αποτελέσματα των τμημάτων διαλογής ψηφοδελτίων επιστολικής ψήφου θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου επίσης θα καταχωρίζονται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0. Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει εκτενώς στη διαδικασία συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, στα προτυπωμένα έντυπα των αποτελεσμάτων, στη μετάδοση αποτελεσμάτων από τις περιφερειακές ενότητες, καθώς και σε ειδικά οργανωτικά θέματα.

Related Articles

Renault –  Εξελίσσει ενσωματωμένο αμφίδρομο φορτιστή με την CEA

cars

Dacia: Τι μπορεί να κάνει μία “value-for-money” εταιρία στην εποχή του εξηλεκτρισμού;

cars

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού

Bury

Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπουργοποίησή του: Θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ

Bury

McLaren: Τα μυστικά του υβριδικού κινητήρα της Speedtail.

cars

Για ξεκούραστες ορθοπεταλιές

cars

Nissan. Παρέδωσε εννέα αμιγώς ηλεκτρικά e-NV200

cars

Επέστρεψε σπίτι του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας – Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Bury

Η νέα Mercedes-AMG A45 έρχεται ντριφτάροντας (+video)

cars