CARSNEWS
AUTONEWS

Η Apple βάζει τέλος στα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

H Apple παροπλίζει την ομάδα που εργαζόταν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την Special Projects Group, σύμφωνα με το Bloomberg. Η είδηση σηματοδοτεί το τέλος της μυστικοπαθούς προσπάθειας της εταιρεία, να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που θα ανταγωνίζεται την Tesla.

Το πρόγραμμα απασχολούσε χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά ποτέ δεν ταίριαξε με τη βασική δραστηριότητα της Apple που είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι διαδικτυακές υπηρεσίες, και δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το πού θα απευθυνόταν η εταιρεία για την κατασκευή ενός οχήματος.

Apple will wind down its team working on electric cars, called Special Projects Group, according to a report from Bloomberg News. https://t.co/oeSCU9hLQf

— CNBC International (@CNBCi) February 27, 2024

Η Apple και ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ δεν αναγνώρισαν ποτέ δημοσίως το σχέδιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προτιμώντας να αναφέρονται σε αυτό ως project πάνω σε «αυτόνομα συστήματα». Οι υποψίες για το φιλόδοξο σχέδιο της Apple να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2014. Πάντως, η εταιρεία ανακοίνωσε δαπάνες της τάξης των 30 δισ. για έρευνα και ανάπτυξη μόνο το 2023, μια αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εξάλλου η εταιρεία έχει και άλλα έργα που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού ενημέρωσης και ψυχαγωγίας CarPlay, το οποίο, σύμφωνα με την Apple, είναι εγκατεστημένο στο 80% των νέων οχημάτων.

Ορισμένοι από τους κολοσσούς αντιπάλους της Apple στα smartphones, έχουν επενδύσει σημαντικά στον σχεδιασμό και ενδεχομένως στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η Xiaomi ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ένα νέο ηλεκτρικό όχημα. Η Foxconn, ο κύριος κατασκευαστικός εταίρος της Apple, δήλωσε πέρυσι ότι θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα.

TAGS

Related Articles

Τσούνης: Κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ να βρεθούν λύσεις για την κλιματική κρίση

Bury

Εγκρίθηκε η υπαγωγή επιπλέον 3.767 αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

cars

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα – Τι ισχύει για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Bury

Το Toyota Camry φρεσκάρεται εντός και εκτός!

cars

BMW M4 & M4 GT3. Μία για τον δρόμο και μία για την πίστα!

cars

Το Πνεύμα του Ταξιδιού: Η DS Automobiles παρουσιάζει τα πιο σικάτα DS4 και DS7

cars

Nissan Ariya concept. Άλλο Ariya άλλο Qashqai

cars

Ford Mustang GTD: Περιορισμένης παραγωγής με εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις και δυνατότητα για χρήση σε δημόσιο δρόμο

cars

Bugatti Chiron Super Sport 300+. Δεν θα μπορούσε να μην περάσει στην παραγωγή!

cars