CARSNEWS
NEW MODELS

Η FCA επενδύει στην Tesla


Η FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES ΠΕΡΥΣΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΣΥΝΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ TESLA ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, Η FCA  ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ELON MUSK ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/1/2020

Η ανακοίνωση δημιουργίας του «Gigafactory 4», του νέου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία, την οποία έκανε Elon Musk προς τα τέλη του περασμένου χρόνου, ήταν από τις σημαντικότερες ειδήσεις του 2019. Ωστόσο, ήδη από την περασμένη άνοιξη –και πριν συγχωνευθεί με τον Όμιλο PSA– η FIAT Chrysler Automobiles είχε υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Tesla, με σκοπό να μειωθεί με αυτόν τον τρόπο ο μέσος όρος εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα της πρώτης.

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, η FIAT Chrysler Automobiles συμφώνησε πέρυσι να πληρώσει στην Tesla περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2023 για επιτύχει την μείωση της μέσης τιμής διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Όπως υποστηρίζουν αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν από την Tesla για την κατασκευή του καινούργιου εργοστασίου της κοντά στο Βερολίνο. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται κάθε τρίμηνο, σε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος εποχής για το BMW i8

cars

Tα νέα Dacia Sandero και Logan

cars

Παραδόθηκε το υπ΄ αριθμόν 500.000 Nissan Leaf

cars

Mercedes: Νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στα 2.000 cc

cars

Άνθρωπος VS. κομπιούτερ: Ποιος κάνει το καλύτερο παρκάρισμα; (Video)

cars

Ποια είναι τα νέα «θηρία» της Ελληνικής Αστυνομίας; (Video)

cars

Πυροβολώντας ένα σχεδόν αλεξίσφαιρο Tesla (Video)

cars

First Drive: Νέο Ford Ranger Raptor – Οδηγούμε στην Ισπανία το απόλυτο sport pick-up (video)

cars

Κι όμως, το κατάφερε – Η Stellantis απέφυγε πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ

cars