CARSNEWS
AUTONEWS

Η Αίγυπτος επαναλαμβάνει την ανάγκη αποχώρησης του Ισραήλ από την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα

Η Αίγυπτος φιλοξένησε την Κυριακή συνάντηση στο Κάιρο με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, η οποία επικεντρώθηκε στο άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης της Ράφα, που έχει καθοριστική σημασία για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μετέδωσε αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίσει εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, το Κάιρο επανέλαβε την άρνησή του η παλαιστινιακή πλευρά του σημείου διέλευσης της Ράφα να ελέγχεται από το Ισραήλ, σύμφωνα με “υψηλόβαθμο αξιωματούχο” τον οποίο επικαλείται το Al-Qahera News, τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Όταν ο ισραηλινός στρατός άρχισε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στις 7 Μαΐου στη Ράφα, πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας που συνορεύει με την Αίγυπτο, πήρε τον έλεγχο του ομώνυμου σημείου διέλευσης στην παλαιστινιακή πλευρά. Το πέρασμα αυτό αποτελεί καίριο σημείο εισόδου για την ανθρωπιστική βοήθεια στο κατεστραμμένο παλαιστινιακό έδαφος από τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς.

Έκτοτε, οι κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Ισραήλ επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη ότι παρεμποδίζουν τη βοήθεια, με τις αιγυπτιακές αρχές να αρνούνται να διαχειριστούν το πέρασμα σε συντονισμό με την ισραηλινή πλευρά, προτιμώντας τη συνεργασία με διεθνείς και παλαιστινιακούς φορείς.

Ο “υψηλόβαθμος αξιωματούχος” τον οποίο επικαλείται το Al-Qahera News, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι τελείωσε η τριμερής συνάντηση στο Κάιρο, όπου μετείχαν η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ασφαλείας και οι αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αίγυπτος επανέλαβε “την ανάγκη αποχώρησης του Ισραήλ από την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα για να επαναλάβει τις δραστηριότητές της”.

Επίσης, η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία απέδωσε την “πλήρη ευθύνη” στο Ισραήλ για τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας από την είσοδο στη Γάζα.

Related Articles

Ο Πάπας τώρα έχει και ένα Dacia Duster.

cars

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Έγκριση καταβολής επιδοτήσεων σε άλλους 1.368 δικαιούχους – Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

cars

Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών

cars

Η FIA απαγορεύει τον ακτιβισμό, πολιτικό ή άλλο

cars

Volvo. Συνεργάζεται με την Northvolt για την εξέλιξη και την παραγωγή μπαταριών

cars

Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο με drones

cars

Audi A3 Sportback 35 TFSI MHEV . Κάνοντας το επόμενο βήμα

cars

Προειδοποίηση από τη χήρα του Ναβάλνι για τον Πούτιν – «Είναι απρόβλεπτος, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα»

Bury

Δανάη Μπάρκα: Έχει τύχει να είμαι σε κοινή παρέα ενώ γνωρίζω ότι υπάρχει απιστία

Bury