CARSNEWS
AUTONEWS

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των «Παιδιών προσφύγων από την Μακεδονία του Αιγαίου»

Με εκπροσώπους της αποκαλούμενης «Ένωσης Συλλόγων Μακεδόνων και παιδιών-προσφύγων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας– MAKEDON» βρέθηκε χθες η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Σε σχετική ανακοίνωση της προεδρίας της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την παραμονή του παραδοσιακού εορτασμού της 75ης επετείου από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα και της 76ης επετείου από τις βίαιες διώξεις των Μακεδόνων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας, η αντιπροσωπεία της ΜAKEDON ενημέρωσε για την προετοιμασία της εκδήλωσης […] Η Πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, αφού εξέφρασε την υποστήριξή της στο έργο και τις δραστηριότητες της Ένωσης Συλλόγων Μακεδόνων και παιδιών προσφύγων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας – MAKEDON, τόνισε ότι η μοίρα και η τραγωδία των 30.000 παιδιών προσφύγων, καθώς και ο γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποκρύπτονται και να σχετικοποιούνται».

Средба со делегација од Сојузот на Здруженијата на Македонците и децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија – МАКЕДОН. Судбината и трагедијата на 30.000 деца бегалци и нивната голгота не смее да се сокрива и релативизира. pic.twitter.com/l4kAzUywT3

— Гордана Сиљановска Давкова (Gordana Siljanovska) (@gogamkd) June 27, 2024

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «οι συνομιλητές στη συνάντηση εξέφρασαν την προσδοκία ότι η εκδήλωση μνήμης των δύο τραγικών γεγονότων, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2024, ημέρα Κυριακή, μπροστά από το Μνημείο των παιδιών-προσφύγων, στα Σκόπια, θα εκτυλιχθεί με αξιοπρέπεια, διότι με τον σεβασμό της μοίρας και της τραγωδίας των παιδιών προσφύγων από το Αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας σεβόμαστε επίσης την τραγωδία των αθώων παιδιών σε όλον τον κόσμο – θυμάτων πολέμων».

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Σαν σήμερα 18 Μαΐου: Το Facebook μπαίνει στο χρηματιστήριο το 2012 στα 38 δολάρια η μετοχή – 12 χρόνια μετά η τιμή της είναι στα 478 δολάρια​

Bury

Αυξήθηκαν κατά 26% οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Ιούλιο του 2023

cars

Η Porsche ξεκινά το 2022 την παραγωγή συνθετικών καυσίμων.

cars

Αυτό είναι το λεωφορείο που χρησιμοποιούν οι διάσημοι στις περιοδείες τους – Το κόστος του φτάνει τα 1,5 εκατ. δολάρια

cars

Η Λέστερ επιστρέφει και επίσημα στην Premier League – Οι παίκτες το γιόρτασαν στα αποδυτήρια

Bury

Επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο του ΟΗΕ στη Γάζα – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

cars

Σκληρές μονομαχίες στο Survivor – Αποχώρησε ο Γιώργος Παπαχαραλάμπους

cars

Η Honda στο Tokyo Auto Salon: ένα κινητό caffe και off-road Jazz.

cars

Έκανε καγιάκ και έσωσε έναν σκύλο που τον είδε να κολυμπά μεσοπέλαγα

Bury