CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche ξεκινά το 2022 την παραγωγή συνθετικών καυσίμων.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, η δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για την βιομηχανία αυτοκινήτου δεν βασίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση. Υπάρχουν εταιρίες που εξελίσσουν εναλλακτικές τεχνολογίες και μία από αυτές είναι και η Porsche που έχει εκδηλώσει την πίστη της στα συνθετικά καύσιμα στο παρελθόν και τώρα, την αποδεικνύει έμπρακτα ανακοινώνοντας ότι το 2022 θα ξεκινήσει την παραγωγή τους, αρχικά με μικρότερους όγκους πριν περάσει σε πλήρη βιομηχανική παραγωγή.

Είναι ένας μακρύς δρόμος με μία τεράστια επένδυση αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται παγκοσμίως για την μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου του τομέα μεταφορών.

Δήλωσε ο Frank Walliser της Porsche στο περιθώριο της παγκόσμιας παρουσίασης της ολοκαίνουριας 911 GT3. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Siemens Energy, την AME, την Enel και χιλιανή ENAP για τη δημιουργία μίας μονάδας που θα μπορούσε να αναλάβει την μαζική παραγωγή συνθετικών καυσίμων. Η μονάδα αυτή θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2022 και σύμφωνα με το πλάνο, θα αυξήσει την παραγωγή της στα 55 εκατομμύρια λίτρα συνθετικών καυσίμων μέχρι το 2024, πριν δεκαπλασιάσει περίπου αυτό το νούμερο μέχρι το 2026.

Τα πλεονεκτήματα τους (των συνθετικών καυσίμων) αφορούν κατά κύριο λόγο στην εύκολη εφαρμογή τους: μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μηχανές εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικές και η διάθεση τους μπορεί να γίνει μέσω του υπάρχοντος δικτύου πρατηρίων καυσίμων.

Συμπλήρωσε ο Walliser για να διευκρινίσει, τονίζοντας περαιτέρω την ευελιξία του συγκεκριμένου τύπου καυσίμου πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καμία απολύτως μετατροπή στον κινητήρα, αυξάνει την ιπποδύναμη και μειώνει τις εκπομπές ρύπων, μικροσωματιδίων και NOx. Παράλληλα, είναι πιο απλά στην παραγωγή του καθώς αποτελούνται από 8-10 συστατικά και όχι 30-40 όπως τα συμβατικά καύσιμα και δεν έχουν βλαβερά παράγωγα, οπότε είναι συνολικά πιο καθαρά. Όλοι είναι κερδισμένοι λοιπόν.

The post Η Porsche ξεκινά το 2022 την παραγωγή συνθετικών καυσίμων. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW Golf R. Πλήρης αποκάλυψη

cars

BMW E30 M3 με $250.000; Ο κόσμος τρελάθηκε!

cars

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρου: «Ήταν περίεργος, ήθελε να τα κάνει όλα πολύ γρήγορα», λέει συνάδελφος του 39χρονου

cars

Famagusta: Καθήλωσε το κοινό η συνάντηση του Αντρέα με τον Θοδωρή: «Πως μπόρεσες να το κάνεις αυτό;»

Bury

Μπαταρίες που θα προσφέρουν αυτονομία άνω των 1000 χλμ υπόσχεται η Toyota

cars

Maserati Ghibli Hybrid. Η Maserati στην εποχή του εξηλεκτρισμού!

cars

Hennessey Maximus. Γιατί, τι είναι ένα pickup αν δεν έχει 1.000 άλογα;

cars

Νέα Mercedes-AMG SL. Ένα σύμβολο ξαναγεννιέται!

cars

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» το νομοσχέδιο

cars